13/04/2016

Mana Yang Kata Pelabur Tak Mahu Melabur Di Malaysia Sila Baca!Kemelesetan ekonomi dunia yang serius telah menimbulkan beberapa implikasi negatif terhadap negara. Pertumbuhan ekonomi yang lembab telah mengakibatkan pengganguran, kejatuhan eksport dan menambahkan hutang negara. 

Oleh itu, pihak kerajaan telah menjalankan pelbagai pendekatan baru demi menarik kemasukan pelaburan asing agar dapat membawa manfaat ke arah mempercepatkan kemajuan negara. Kerajaan telah melipatgandakan usaha untuk menggalakkan pelaburan asing di negara ini.

Momentum kemasukan semula pelabur asing ke pasaran ekuiti Malaysia dijangka berterusan hingga akhir tahun ini, selepas merekodkan pelaburan dalam belian saham tempatan bernilai RM5.5 bilion pada suku pertama tahun ini. 

Ketua Pegawai Eksekutif Bursa Malaysia Bhd, Datuk Seri Tajuddin Atan, berkata momentum positif itu bakal dipacu oleh asas pasaran Malaysia yang kukuh dan kedudukan syarikat tersenarai yang berdaya tahan. "

Mengikut laporan, pelabur asing membeli saham tempatan bernilai RM5.5 bilion pada suku pertama tahun ini. Menurut PM, perkembangan itu mencerminkan ekonomi negara yang berdaya tahan, mapan dan inklusif hasil pelaksanaan pelan ekonomi jangka panjang kerajaan.

K7L : Mana yang beria nak tengok Malaysia bangkrap?.. mereka adalah orang yang gagal!...

1 ulasan:

  1. MAMAKTUN NGAN DAP JER YANG CAKAP SEBAB DENGKI...

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk