13/04/2016

DAP Dengki Dengan BN Sarawak Yang Beri Kemudahan Pada Rakyat Sarawak?


Antara itipati ucapan hamburan DAP untuk menipu rakyat Sarawak adalah dengan mengatakan Kerajaan Barisan Nasional Sarawak tidak memberi sebarang kemudahan kepada rakyat.

Namun di sini Keris kongsikan dua bantuan yang mampu membantu rakyat Sarawak menjadi lebih selesa dan memberi manfaat kepada rakyat Sarawak :Peningkatan had pinjaman bagi pembinaan rumah panjang sebanyak RM50,000 dilihat sebagai langkah tepat. Jumlah pinjaman itu wajar dinaik dengan mengambil kira harga semasa bahan pembinaan.
Jumlah pinjaman antara lingkungan RM10,000 untuk pelbagai RM50,000 akan menyediakan fleksibiliti kepada peminjam berdasarkan kemampuan membayar balik pinjaman.

Bagi memenuhi permintaan untuk pinjaman tersebut, sejumlah RM70 juta akan disediakan melalui Bank Simpanan Nasional dengan kerjasama kerajaan Sarawak bagi pinjaman tanpa faedah untuk tujuan membina rumah panjang dengan had pinjaman RM50,000 untuk setiap unit rumah panjang.Dan bagi sektor pertanian pula, ada kawasan yang menjadi petani padi huma. Maka mereka akan diberikan subsidi baja sebanyak RM 70 juta untuk meningkatkan bekalan makanan dan pendapatan penanaman seluas 65 ribu hektar di Sarawak

Ia meliputi kawasan seluas 65,000 hektar di Sarawak. Dengan bantuan ini sememangnya mencerminkan kerajaan BN Sarawak prihatin dan mengambil berat masalah rakyat dengan keadaan ekonomi semasa.

K7L : DAP dah habis modal..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk