13/05/2016

Keretakan Kritikal Dalam PKR Semakin Meruncing?


 

Nampaknya Presiden PKR yang buta kayu itu berada dalam keadaan runsing. Wan Azizah yang memang gagal dan tak tahu memimpin dilihat semakin tidak keruan apabila perpecahan didalam PKR semakin kritikal.

Jika dulu wujud Kartel Azmin dan Kumpulan Saifuddin Nasution, kini wujud pula Gang Sotong, Chegubard Faction dan Penyokong Kipas Tangan. Sudah semakin banyak kumpulan wujud.

Paling menarik apabila ada dua tiga nama bersedia untuk menjadi Timbalan termasuklah desas-desus yang mengatakan Azmin akan mengambil tampuk pimpinan PKR selepas Wan Azizah dilihat sangat gagal biarpun memegang kerusi Presiden PKR sejak daripada tahun 1998 lagi.

Kini parti itu kian retak biarpun mereka berlagak seperti tidak berlaku apa-apa. Kita nantikan pemilihan PKR yang dijangka akan berlangsung tahun hadapan untuk melihat sendiri siapa sokong siapa dan kumpulan apa yang akan terbit.

Kalau cerita pasal AMK, jangan risau sebab Nik Nazmi pun dah jadi sampah dalam PKR. Mungkin Amiruddin Setro yang juga antara orang kanan Azmin akan memegang tampuk yang sepatutnya?
Apapun kita tunggu dan lihat.

K7L : PKR dah jadi parti sasau.. 

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk