13/05/2016

Hew Kuan Yew Hanya Berkata Kesat Tapi Bukan Rasis - PKR Wajib Baca
Lim Kit Siang menempelak pemimpin bermulut celupar dari DAP, Hew Kuan Yew susulan pemilihan kata-katanya semasa berceramah dalam kempen parti itu semasa pilihan raya negeri Sarawak, baru-baru ini.

Bagaimanapun dinasour DAP itu tidak menganggap kenyataan Hew sebagai bersifat perkauman seperti yang didakwa oleh pengkritiknya. Dalam masa yang sama Lim Kit Siang seakan membela pula apa yang diperkatakan oleh Hew.

Lim mempersoalkan bahawa kenyataan perkauman adalah bertentangan dengan prinsip yang didokong oleh DAP, dan Hew menggunakan analogi yang sama tidak mengira kaum. Jadi apa yang Hew cakap itu dianggap boleh.

Kata-katanya yang berbaur rasis itu tidak pula dilabel sebagai rasis? Bangsat sungguh puak DAP ini. Mereka cakap rasis tidak dituduh bersifat perkauman namun jika Melayu bercakap pasal Melayu terus dituduh rasis? Dasar ultra kiasu punya DAP.

Kalau maki Melayu terus boleh sahaja pada DAP. Sekarang Keris nak tanya kepada ahli DAP dan PKR, apakah yang Hew cakap dalam gambar dibawah ini juga merupakan satu analogi yang sama tidak mengira kaum?


K7L : Jangan undi PKR kata DAP.. kah kah kah..

3 ulasan:

 1. cilaka lim kit sial lahanat.. itu cib*i hew sebut Skrew Melayu Skrew Melayu itu apa?

  sebut dlm bentuk menghina bangsa Melayu ..itu tak racist kah? lahanat betul puak2 Melayoo PR langsung tk tempelak!

  ReplyDelete
 2. Babi Melayu rara..tun M..farida..samat sait ... aziz.. sofya adalah contoh babi yg kena skrew montot mereka..

  ReplyDelete
 3. Blog keris dh jd blog iklan judi la pulak. Please admin, do something. Kena tunggu pengesahan admin dahulu baru terbit ulasan sebagai contoh...

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk