07/04/2018

Kerajaan Peruntuk RM25 Juta Bantu Usahawan Muda CinaDesas-desus yang cuba dilemparkan oleh sesetengah pihak bahawa kerajaan menganaktirikan masyarakat Cina langsung tidak benar. Ini terbukti apabila pelbagai usaha dilakukan oleh kerajaan bagi membantu ekonomi dan pembangunan masyarakat Cina di negara ini.

Antaranya, kerajaan mengumumkan peruntukan RM25 juta bagi membantu usahawan muda Cina. Peruntukan yang akan disalurkan melalui Skim Mikro Kredit E-Dagang ini adalah untuk membantu masyarakat Cina  yang berhasrat menyertai usaha transformasi digital melalui bantuan kewangan dan tunjuk ajar aplikasi digital dalam perniagaan yang disediakan oleh kerajaan.

Selain itu, skim ini juga dapat membantu transformasi PKS tradisional agar mereka dapat kekal kompetitif dan relevan selain membantu produk luar bandar kita menembusi pasaran global. Ia juga membolehkan belia dan usahawan luar bandar mengembangkan perniagaan serta menjalin kerjasama di luar negara.

K7L : Jangan kata tak payung...

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk