10/10/2017

Mahathir Dah Minta Maaf Dengan Mereka Yang Dia Jatuhkan?


 

Tuduhan yang sama kepada Pak Lah. Tuduhan yang sama kepada Tunku Abdul Rahman. Tuduhan yang sama kepada DS Najib. Semua orang tidak betul. Tiba-tiba dia kata dia tak mahu maafkan DS Najib.

Bila masa DS Najib minta maaf pada dia? Dia sepatutnya minta maaf kepada DS Najib lagi adalah sebab tuduh macam-macam pasal 1MDB dan kata UMNO dihancurkan walhal UMNO tidak memihak kepada kehendak dirinya terus dia babitkan rakyat sekali.

Dia kena minta maaf kepada orang UMNO yang dia tipu berpuluh tahun sebab hari ini dia kata DAP baik. Hari ini dia perjudikan perjuangan orang Melayu dek kerana kuasa. Jadi sepatutnya siapa yang patut untuk tidak dimaafkan?

Melayu mudah lupa. Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu, BERSIH dipertikai. Sekarang, merayu rakyat sertai BERSIH. Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu Soros dikritik, Sekarang, sertai demo yang dibiayai Soros.

Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu lempar Anwar pelbagai tuduhan. Sekarang bersalaman bertukar senyuman, entah jujur atau tidak. Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu, bila ditanya pasal reformasi. Sekarang mengejar tepukan di pentas lawan.

Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu Mat Sabu dicaci dihina. Sekarang teman bergelak ketawa. Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu konon pejuang bangsa. Sekarang seganding musuh bangsa.

Melayu mudah lupa, Melayu mudah lupa. Dulu pertikai kewujudan Keadilan. Sekarang, mesra dengan kepimpinannya, siap sahut Bebas Anwar. Melayu mudah lupa, Melayu Mudah lupa. Dulu, musuh dipersoal. Kini semeja, mengejar kuasa

K7L : Dia Melayu ke tidak?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk