28/02/2018

Elaun SL1M Kini RM2,000 Sebulan - Masih Ada Yang Merapu Pasal Peluang Pekerjaan?Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) merupakan satu platform yang diwujudkan oleh kerajaan bagi membantu generasi muda mendapatkan peluang pekerjaan.

Kini, kerajaan telah mengumumkan elaun SL1M berjumlah RM1,500 dinaikkan kepada RM2,000 sebulan berkuat kuasa pada tahun ini.

Selain memberi lebih motivasi kepada pelatih, ia juga sebagai bukti kerajaan memahami keperluan mereka yang kebanyakannya datang daripada pelbagai latar belakang kehidupan. SL1M yang diperkenalkan sejak 2011 juga, kini sudah melatih 140,000 graduan.

Ini antara langkah Kerajaan Malaysia yang proaktif dalam memastikan mereka yang belum mendapat pekerjaan dan pengalaman yang mencukupi untuk memenuhi kehendak syarikat-syarikat besar.

K7L : Elaun SL1M lagi mahal dari gaji aku..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk