26/02/2018

Viral - MBSA Lepaskan Stadium Shah Alam Kepada Syarikat Swasta?Kini tular di Whatsapp dan Facebook :

MBSA UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA STADIUM SHAH ALAM, KINI JADI MILIK SYARIKAT SWASTA

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) hari ini secara rasmi mengucapkan selamat tinggal kepada Kompleks Stadium Shah Alam selepas Kerajaan Negeri bersetuju menyerahkan sepenuhnya pengurusan kompleks tersebut kepada Darul Ehsan Facilities Management (DEFM) Sdn. Bhd.

Menurut sumber yang kami terima, MBSA terpaksa bersetuju dengan keputusan tersebut atas faktor kewangan akibat pengurangan hasil yang ketara selepas Kerajaan Negeri menjadikan Stadium Shah Alam sebagai gelanggang rasmi pasukan PKNS FC yang diketahui tidak memiliki penyokong yang besar berbanding pasukan utama Selangor, The Red Giant. 

Keputusan berhubung pengambil alihan ini telah dibuat oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 1 November 2017 dan berkuatkuasa sepenuhnya bermula 1 Januari 2018 yang lalu. Selain itu, kerajaan negeri turut meluluskan dana awal sebanyak RM10 juta kepada DEFM untuk menguruskan kompleks stadium tersebut bagi tempoh tiga tahun pertama.

Tindakan menswastakan sepenuhnya pengurusan Stadium Shah Alam ini jelas sekali telah menafikan segala jasa dan sumbangan MBSA yang bertanggjawab memastikan Stadium Keramat itu menjadi sebahagian daripada simbol dan kebanggaan rakyat Selangor khususnya pasukan The Red Giant dalam arena bola sepak di Malaysia.

-admin MBSA

Keris mengharapkan berita ini tidak benar. Kalau benar ternyata pasukan bolasepak Selangor telah menjadi orang Palestin yang telah dihalau oleh puak Yahudi daripada rumah mereka sendiri.

K7L : MB yang membangsatkan bolasepak Selangor adalah MB paling bangsat.

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk