15/02/2018

Di Mana Kerusi Mahathir Pada PRU14?“Tun Mahathir sebenarnya mempunyai masalah besar yang lebih dekat di hati. Beliau perlu cari dua kerusi untuk bertanding, satu untuk dirinya dan satu lagi untuk anaknya, Datuk Seri Mukhriz.”

“Jika Tun Mahathir dan Mukhriz mengambil kerusi sedia ada Pakatan yang telah dimenangi pada PRU-13 yang lalu, sama ada DAP, PKR atau PAN perlu memberikan dua kerusi berkualiti mereka kepada Tun Mahathir dan Mukhriz. Ini bermakna Tun Mahathir dan anaknya Mukhriz mendapat laluan mudah, namun mereka akan nampak lemah dan tidak menyumbang kepada Pakatan. Oleh sebab ini, mereka perlu bertanding di kerusi BN.”

“Tun Mahathir pasti sedar keadaan yang memalukan ini apabila partinya, PPBM, diberi peluang bertanding di kawasan paling sukar untuk menang, meskipun mendapat kuota kerusi terbanyak.”

“Mungkin beliau sendiri yang merancang perkara ini. Beliau tahu agihan kerusi ini hanya sandiwara bertujuan untuk menunjukkan seolah-olah PPBM adalah parti Pakatan paling dominan bagi menarik sokongan orang Melayu. Namun, semua orang tahu DAP lah yang sebenarnya memegang kata putus dalam Pakatan.” - BH

K7L : Berani lawan dekat Kubang Pasu balik la..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk