07/12/2012

Lim Kit Siang Tepuk Tangan Lihat Melayu Lawan Melayu!Inilah sebenarnya agenda jahat DAP untuk bergabung dengan PKR dan PAS. Mereka mahu melihat Melayu terus hancur dengan berbalah sesama sendiri. Sebab itu percaturan mereka letakkan Anwar untuk berhadapan dengan YAB DS Najib. 


Walhal mereka yang bertanding paling banyak kerusi di dalam Pakatan. Mengapa Anwar? Kerana Anwar mudah dikawal dan dia sangat gilakan kuasa maka mudah untuk dijadikan boneka. 

Lihat sendiri sekarang, impian DAP untuk melawan sesama sendiri telah tercapai. Kini mereka hanya perlu bertepuk tangan bersorak gembira dan menanti keputusan dan akan bangkit setelah melayu hancur dalam perbalahan kuasa sesama sendiri.
AIDCNews – 05/12/12 – Penasihat DAP, Lim Kit Siang hari ini menyiarkan tulisan di laman peribadinya,blog.limkitsiang.com bertajuk “From now on, it’s a Malay vs Malay contest” tulisan Ooi Kee Beng.

Ooi Kee Beng penyelidik Research For Social Advancement (Refsa), badan pemikir DAP menulis di portal The Malaysian Insider membuat kesimpulan itu ketika cuba menggambarkan Pilihanraya Umum ke-13 sebagai pertembungan antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.

“Sebagaimana yang kita tahu, seperti struktur pertandingan kompetitif, kumpulan moderat yang kuat (akhirnya) memberi akan kesan kepada suara ektrimis, sama ada kaum atau agama,” tulisnya yang juga merupakan penulis buku biografi Lim Kit Siang.

Ooi Kee Beng juga adalah Timbalan pengarah Institute of Southeast Asian Studies (ISEAS), badan penyelidik yang berpangkalan di Singapura .

K7L : Susah sangatkah mahu bersatu?

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk