11/03/2018

Filem Pendek Anak Muda #DFKL2018 - Buka Mata Rakyat Malaysia! @wan_channnPersoalan yang sering timbul bila berjumpa bekas penagih, apakah mereka mahu berubah? Hampir semuanya akan berkata ya kerana itulah hasrat sebenar mereka. Jika ditanya lagi, bagaimana mereka mahu berubah? 

Pasti mereka akan katakan keluarga sebagai pendokong kepada perubahan hidup. Keluarga juga sebagai penguat semangat untuk meneruskan hidup. Justeru, besar sungguh impak keluarga dalam merubah kehidupan seseorang ke arah yang lebih positif.

Peranan keluarga amat penting kerana penagih memerlukan sokongan mereka untuk berhenti menagih. Rawatan jangka panjang seiring dengan sesi kaunseling dan sokongan keluarga amat penting bagi membantu golongan penagih ini.

Tetapi apa yang anak-anak muda ini cuba sampaikan adalah mesej yang berlainan. Mesej yang menyentuh sisi masyarakat setempat yang mahu mengubah nasib penagih dadah.


K7L : Kenapa En Rafiq tu pakai kot je?..poyo..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk