02/03/2018

Anak Najib vs Anak Mahathir - Meniaga Atau Ketagih Projek Petronas?Kontroversi Quinoa yang menjadi makanan kesihatan Perdana Menteri itu turut menaikkan nama anak perdana menteri, Ashman yang mempunyai syarikat import quinoa.

Menurut Pembantu khas PM, ini membuktikan Ashman sebagai anak perdana menteri tidak bergantung kepada bapanya dengan menjalankan perniagaan sendiri.

Selain tidak terlibat dalam bisnes dengan kerajaan, Ashman sebagai anak PM juga tiada perniagaan perkapalan, tidak mendapat kontrak dari Petronas dan tidak menggunakan kuasa bapanya untuk mendapat sebarang projek atau kontrak daripada syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Secara tidak langsung ia membawa maksud yang perdana menteri hari ini tidak menggunakan kuasanya untuk kepentingan perniagaan ahli keluarganya. Anak sendiri hendak berniaga kena usaha sebagaimana orang lain hendak berniaga.
Menyindir Dr Mahathir dan anaknya yang didakwa terlibat dalam petroleum dan perkapalan selain syarikat berkaitan kerajaan ketika Dr Mahathir menjadi PM dalam era Mahafiraunnya.

K7L : Menangis macai bunga baca...

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk