01/02/2013

Episod 1 : #FGVH - Dendam Mazlan Aliman Dengan Felda Dan #FGVH I
Mesti ramai yang tertanya-tanya apa kaitannya Mazlan Aliman dengan Felda. Siapa dirinya yang sebenar dan layak atau tidak dia menjadi wakil berbicara pasal kepentingan anak peneroka?

Mazlan Aliman sebenarnya cuma seorang politikus PAS yang diangkat menjadi AJK PAS Pusat bukan kerana ilmu agama yang tinggi tetapi kerana kontroversi, fitnahnya serta kebiadapannya dalam membawa isu Felda. Erti kata lain seorang populis murahan PAS.

Dia telah menubuhkan Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) yang dijadikan sebagai agen untuk menghasut para peneroka untuk membenci kerajaan. Semua yang dilakukan oleh kerajaan persekutuan akan cuba digagalkan melalui persatuan itu.

Dia yang merupakan anak Batu Pahat dan dibesarkan di Felda Bukit Ramun, Kulai , Johor. Seorang yang dibesarkan di Felda tetapi tidak sedar dek untung, nama Felda cuma dicalarkan sehabisnya. Atas sebab apa ya?

Dendam kesumat apa yang merasuk hatinya? Sebenarnya Mazlan inilah orang yang mahu melihat anak-anak Felda tidak berjaya sebagai pembalasan dendam kebanyakan orang Felda tidak mengundi dirinya ketika bertanding sebanyak tiga kali pada tahun 1999, 2004 dan 2008.
Kerana itu jugalah mungkin dirinya ahu melihat Felda itu runtuh. Itu baru bercakap pasal Felda ya! Mungkin kerana hatinya yang sudah tidak lagi 'putih'. Dendamnya membara tatkala dia ditangkap kerana tidak mempunyai permit berceramah di Felda Klau, Raub, Pahang.

Tapi sebenarnya Keris dengar cerita orang Felda Kalu sendiri yang buat aporan polis sebab tak tahan dengar dia fitnah Felda! Kiranya dia memang meniou sejak dahulu lagi kepada orang Felda!

Sebab itu Keris kata dia tak layak bercakap pasal Felda ataupun FGVH. Lagi tak layak bila dia bukannya orang yang bijak bermain saham! Dia jugak yang cuba saman ornag yang dituduh berkonspirasi menyebabkan dirinya ditahan namun dia gagal mengemukan bukti yang mengatakan wujudnya unsur-unsur konspirasi. Erti kata lain dia fitnah dan kantoi!


Hari ini saham FGVH semakin kukuh dan stabil namun Mazlan berusaha untuk menjadikan FGVH sebagai satu perkara negatif kepada peneroka walhal dia tahu FGVH mampu memberi keuntungan kepada peneroka itu sendiri!

Dia ini juga yang menjadikan orang-orang di dalam Felda berpecah dua. Satu golongan yang ditipu hidup-hidup dan satu lagi yang sedar Mazlan ini menipu. Mahu melihat orang Felda berpecah-belah bagaikan satu mimpi indah buat Mazlan?

Jangan percaya apa yang keluar daripada mulut mamat ni. dasar penghasut dan pemfitnah!

"Wahai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu." (Al Hujurat ayat 6)

K7L : Jauhkanlah kami dari didekati mereka yang membawa berita munafik!..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk