12/02/2013

Bangunan PAS Kelantan Mewah Dibina Lebih Besar Daripada Masjid - #Tukar
Besar sungguh bangunan-bangunan Pas sekarang ni, besarnya sebesar serban yang dipakai untuk mengaburi mata rakyat, adakah Pas akan sebut perjuangannya menyambung perjuangan yang dibawa oleh Rasulullah S.A.W ? Apakah Rasulullah membina bangunan-bangunan yang besar sebagaimana yang telah dibina oleh Pas sedangkan masih ramai rakyat yang miskin.

Terkini dapat kita lihat bangunan baru milik Pas kawasan sedang dibina di Kampung Badak, Bachok Kelantan, begitu gah sekali pembinaannya seolah-olah rakyat di Kelantan tidak ada yang miskin ataupun yang lebih memerlukan bantuan, dan ini jelas menunjukkan Pas lebih mengutamakan kepentingan partinya daripada kepentingan Islam dan rakyat.

Masjid diakui oleh pemimpin Pas sendiri bahwa bukan keperluan untuk membinanya selain pembaziran semata-mata, bahkan meremehkan usaha kerajaan pusat untuk membina masjid, akan tetapi pembinaan bangunan-bangunan Pas pula dibina dengan rancak dan meganya. Apakah ini boleh disebut sebagai Pas memperjuangkan Islam.

Jika diamati, Pas punyai bangunannya sendiri di semua kawasan, dan bangunan itu jarang digunakan berbanding masjid yang digunakan minimum 5 kali sehari oleh seluruh umat Islam, adakah pembinaan masjid itu relevan untuk Pas sebut sebagai membazir dan pembinaan bangunan Pas pula tidak membazir ?

Benarkah Pas membawa perjuangan Islam ? Atau Pas hanya bertopengkan Islam demi mencapai cita-cita dan kepentingan peribadi pimpinannya ? Rakyat harus sedar akan perkara ini, jangan terlalu taksub yang akan membuatkan pengakhirannya berada dalam kesesatan yang jelas lagi nyata. Anda Mampu Mengubahnya.

Sumber : Gelombang Kick

K7L : Buat bangunan mewah tak membazir?..Buat Masjid tak ada duit?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk