10/02/2013

Nik Aziz Disamakan Dengan Jesus, Dewa Dan Tuhan Oleh Penyokong PAS?
Penyokong Pas seperti pemilik rumah dibawah ini antara pentaksub kepada Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, gambar tersebut dirakamkan di Kampung Kuchelong, Bachok Kelantan, disamping rumahnya dicat dengan warna hijau, gambar Nik Aziz turut dijadikan sembahan apabila pemilik rumah ini mengagungkan gambar tersebut dengan meletaknya dipintu masuk rumah berkenaan.

Kalaulah macam ni akhlak penyokong Pas, bagaimanalah dengan akidah generasi yang akan datang, mengagungkan Nik Aziz bagaikan Tuhan, sikap jahiliah yang diterapkan ini wajib dikikis agar umat Islam berpegang kepada ajaran Islam yang dibawa oleh Rasulullah bukannya ajaran Pas yang dibawa oleh Nik Aziz.

Kebiasaannya kita sering melihat gambar-gambar Nik Aziz hanya digantung didalam rumah, namun hari ini cukup berbeza, gambar Nik Aziz digantung dihadapan pintu rumah yang hampir menyerupai amalan agama-agama tertentu, dan amalan ini jelas bercanggah dengan ajaran Islam.

BACA SETERUSNYA

2 ulasan:

  1. Bila taksub, yg jelas salah pun dikata baik ! "mrk menjadikan org org alim mrk dan rahib rahib mrk sbg tuhan tuhan selain Allah swt" At Taubah 31. Sila rujuk tafsiran bg ayat ini dlm kitab kitab tafsir.

    ReplyDelete
  2. Kalau POK NIK ni ulama yg baik akan menasehatkan pengikutnya mengenai kesesatan,hoiiiipoknikkkk,hormat kpd makhluk ni dituntut,tapi kalau sampai memuja atau seakan memuja ni apa hukum!

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk