05/02/2013

Sungai Susu Di Negeri China? Apa Kes Beb! #InfoPelikLebih dari satu km hamparan sungai Quxi di kota Wenzhou, di bahagian tenggara China, telah dicemari getah. Sebuah lapisan zat minyak berwarna putih bahkan kelihatan mengembang di seluruh permukaan sungai.

Melihat kejadian itu, penduduk sempat mengira jika air sungai telah dicampuri dengan susu. Namun setelah diselidiki, kepala pejabat perlindungan setempat menyalahkan pencemaran yang disebabkan perusahaan perdagangan yang dengan sengaja membuang cairan getah ke sungai.


Mengutip dari apa yang sumber tempatan katakan, "Bahan Pengotor itu dikenalpasti sebagai emulsi putih susu yang tidak mengandung racun biokimia," seperti dinyatakan dari Oddtycentral.co.uk.

Khabar angin tentang air sungai Quxi belum jelas hingga kini. Yang pasti, penduduk setempat tetap melakukan aktiviti seperti biasa, tanpa takut terkena impak dari pencemaran air sungai tersebut. Terbukti, sebahagian penduduk masih kelihatan mencuci pakaian di pinggiran sungai berwarna putih susu itu.

Sumber :BlogZaim

K7L : Rupanya air getah dah..tak busuk ke?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk