09/02/2013

#Listen! Bukti Kucing Juga Ada Masalah!Haha! Jangan marah ya :) Sebenarnya artikel ini ditujukan khas buat seekor kucing yang bernama Michael. Ramai tak tahu yang kucing juga boleh stress. Nak kenal macamana? Mari Keris kongsikan info ini untuk semua :


Bagaimana Rupa Kucing Anda Yang Sedang Stress?
Kucing adalah haiwan peliharaan yang sangat comel, tetapi mereka juga boleh stress. Walaupun kucing suka menikmati waktunya sendiri, binatang peliharaan ini akan menunjukkan gejala ini ketika ia sedang stress: 

  1. Agresif terhadap manusia atau haiwan lain 
  2. Bersembunyi 
  3. Nafsu makan menurun 
  4. Kencing merata-rata 
Jadi apakah penyebab kucing stress? Perpindahan rumah atau adanya binatang peliharaan yang baru adalah beberapa sebab menyebabkan kucing stress. 

Untuk mengatasinya, beri mainan pada kucing ketika anda sedang keluar. Kemudian cuba luangkan waktu untuk bermain dengan kucing anda setiap hari.
Binatang peliharaan yang stress boleh juga membuat pemilik ikut stress juga. Jadi cubalah untuk selalu membahagiakan binatang kesayangan anda di rumah.

K7L : Senyum depan kucing dan sebut kenapaaaaaa pun boleh hilangkan stress..hahaha

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk