15/01/2013

Apabila Remaja Syria Dipukul Sampai Mati Oleh Rejim Syiah Assad!Ini video Mat Sabu yang menyokong Syiah Assad. Dia melawat Syria atas kapasiti apa tak tahu. Kata rakan Keris dia pergi sebagai tanda PAS dan Syiah Syria akan menajdi rakan. Hubungan diplomatik dua parti syiah kot?

Apapun lihat video bagaimana remaja ini dipukul dengan keja sehingga mati oleh tentera syiah Assad. Boleh lihat persamaan tentera yang kejam itu adalah mereka sebut "Takbir! Allahuakbar". Mirip dengan PAS bukan?
Kehidupan rakyat di negara Syria sudah tidak aman lagi apabila tentera rejim Assad semakin berleluasa melakukan keganasan terhadap penduduk-penduduk di beberapa kawasan Syria.

Setiap hari, pasti akan ada orang awam yang dibunuh dan diseksa dengan kejam. Ia lebih memilukan apabila sasaran golongan yang mahu dibunuh oleh rejim yang zalim itu adalah golongan kanak-kanak dan remaja.

Di bawah ini adalah satu video yang dijumpai bersama tentera Assad yang ditawan oleh pejuang FSA. Video ini memaparkan perilaku tentera assad sedang menzalimi seorang anak muda hingga mati.

Kesalahan apakah yang dilakukan oleh anak muda lelaki itu pula tidak diketahui hinggakan dia dizalimi sedemikian rupa. 
Mereka tidak pernah mempunyai perasaan takut dengan balasan yang akan Tuhan berikan akibat dari tindakan zalim mereka.

Dalam video itu juga, mereka mengeluarkan kata-kata kesat kepada remaja tersebut termasuklah menghina peribadi Rasulallah S.A.W dan Allah S.W.T. Semoga Allah S.W.T sentiasa melindungi umat Islam di sana dan sama-samalah kita berdoa agar kehidupan mereka berubah suatu hari nanti. In shaa Allah.

Dan, panjatkanlah kesyukuran kepada Ilahi kerana negara kita masih lagi aman dari sebarang keganasan. Alhamdulillah.

K7L : Ini yang disokong Mat Sabu..mahu begini?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk