18/01/2013

Guan Eng Diserang Pesilat Garuda? #KalimahAllah 

Disebabkan geram dengan tindakan Ketua Menteri Pulau Pinang, si Guan Eng, Empat pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini membuat laporan polis terhadap tiga pemimpin parti pembangkang berkenaan cadangan menggunakan kalimah Allah dalam Bible bahasa Melayu.
Laporan polis di Ibu pejabat Polis Daerah Kota Setar itu dibuat terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Yang Dipertua PSGM Kedah, Mansor Ahmad (3 dari kanan) yang mewakili NGO terbabit berkata laporan itu menuntut pihak polis mengambil tindakan di bawah Akta Hasutan terhadap ketiga-tiga mereka bagi memastikan perkara itu tidak berulang.
Empat pertubuhan berkenaan adalah Pertubuhan Silat Garuda Malaysia (PSGM), PSGM Kedah serta Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Kota Setar dan Kedah.

Mereka juga mahu mendengar pendirian Lim selepas Pas menarik balik sokongan mereka terhadap saranan Lim dan keputusan majlis pimpinan pakatan pembangkang.
Apakah Dap akan melenting? Atau mereka sudah berkira-kira untuk buat 'plan' baru bagi menghadapi pilihanraya.

Hinggalah kehari ini, Dap masih lagi tidak memberi komen mengenai hal ini.

Sumber : KedahKeKL

K7L : Guan Eng patut dihukum!..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk