08/11/2012

MP Kota Raja Sahkan Dirinya Seorang Pembohong?Sangkakala Jari 9 mendedahkan peristiwa di Kota Raja tempohari. Apa yang lawaknya ini merupakan bukti bahawa mereka daripada Pakatan ini hanya populis dan tidak ikhlas menjadi wakil rakyat.

Mereka layaknya menjadi wakil individu sahaja. Ini perjuangan mereka selama ini, bukan berpolitik demi rakyat tetapi demi kuasa diri sendiri. Mari kita baca apa SJ9 tulis :


 

Malam tadi telah berlaku banjir kilat di beberapa buah kawasan dalam parlimen Kota Raja dan ianya melibatkan puluhan keluarga.

Namun apa yang mengecewakan apabila Ahli Parlimen Kota Raja YB Dr Siti Mariah dan ADUN kawasan iaitu YB Suhaimi langsung tidak melakukan apa apa tindakan.

Menurut seorang penduduk dan juga mangsa yang terlibat, Yb Dr Siti Mariah dan Yb Suhaimi hanya datang setelah mereka (mangsa) meminta bantuan dari JPS untuk menghantar pam bagi menyedut dan membuang air banjir tersebut.

Namun apa yang lebih mengecewakan mangsa yang terlibat, setelah JPS memasang pam tersebut, Dr Siti Mariah dan juga Suhaimi telah mengambil gambar serta ditemubual oleh media(tidak diketahui dari pihak mana) dan mereka mengatakan bahawa pam tersebut telah dipinjam oleh Dr Siti Mariah dan Suhaimi.

Beberapa orang penduduk yang juga mangsa amat tidak berpuas hati dengan apa yang dilakukan oleh kedua dua Yb ini yang mana pada mereka ini adalah satu tindakan yang kurang ajar serta tidak bertamadun.

Selaku seorang Yb, adalah menjadi tanggungjawab mereka berdua untuk membantu, bukan dengan hadir setelah kerja dijalankan dan kemudian memberitahu bahawa itu adalah hasil kerja yang dijalankan oleh mereka berdua.

Kedua dua Yb ini pada Sangkakala adalah orang yang mementingkan diri serta layak dipanggil Yb munafik, Sangkakala ulangi MUNAFIK apa bila cuba menunjukkan bahawa mereka menjalankan tugas yang diamanahkan oleh rakyat.

Sangkakala juga diberitahu, ada seorang mangsa telah menghantar SMS kepada Yb Suhaimi dan berkata kepada beliau, jika ini tindakan yang Yb lakukan kepada kami, jangan mimpi Yb akan menjadi ADUN di kawasan ini lagi.

Sangkakala ucapkan tahniah kepada saudara ini yang cukup tegas walaupun beliau mengatakan yang beliau selama ini tidak memihak pada mana mana parti, namun malam ini beliau sendiri telah melihat dan menjadi saksi dimana Yb Suhaimi telah melakukan pembohongan secara terang terangan dan Yb Dr Siti Mariah selaku ahli parlimen dari PAS telah sama sama melakukan pembohongan.

Bagi Sangkakala ini lah sifat sebenar Pakatan Rakyat yang tidak dapat dihidu oleh pengundi selama ini. Mereka cukup pandai mengambil kesempatan dalam setiap kesusahan yang timbul tidak kira dalam apa juga bentuk.

Sangkakala ingat lagi pada kejadian sama yang berlaku di Ampang pada awal tahun yang lalu, Yb Zuraidah juga melakukan perkara sama apabila menghantar Unit Amal PAS setelah keadaan kembali pulih.

Sedangkan pada awal kejadian, pelbagai pihak termasuk pertubuhan bukan kerajaan, Gerakan Belia 4B, anggota RELA, JPAM, pasukan tentera dan pelbagai agensi kerajaan yang lain telah bertungkus lumus dalam usaha memberikan bantuan kepada mangsa, namun apa bila keadaan sudah hampir pulih, barulah kelihatan Unit Amal PAS datang kononnya memberikan bantuan kepada mangsa.

Harap harap rakyat Selangor sedar dengan apa yang telah berlaku dan apa yang telah mereka lakukan, tidak ada gunanya mewakilkan orang orang begini sebagai wakil ke sidang DUN atau Parlimen mewakili anda semua. Tidak ada lagi nampaknya kebajikan dan bantuan yang mereka hulurkan dengan penuh rasa ikhlas serta tanggungjawab, yang ada hanyalah untuk mencari serta mendapatkan kuasa untuk memerintah.

K7L : Dah nampak mereka cuma amek mileage politik?..

1 ulasan:

  1. OOOOOOOOOO BARU AKU TAU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk