17/11/2012

10 Janji Palsu PAS Ketika Muktamar PAS Ke-58!

Keris terbaca tulisan GPB berkenaan 10 janji palsu PAS kepada rakyat Malaysia jika berjaya menawan Putrajaya. Sebelum Keris ulas tentang 10 janji palsu itu, mari kita fikir sejenak. Bagaimana PAS mahu menunaikan janji mereka jika mereka hanya bertanding 66 kerusi yang mana boleh menang 12 kerusi sahaja. 

Selepas 2008, kita dapat lihat PAS Kedah dan Perak hanya menjadi tunggangan dan dikawal oleh DAP. PAS Pulau Pinang seakan tidak wujud malahan PAS Selangor pula dibenamkan sehinggakan Exco Agama pun ditarik dan bukan disandang oleh PAS. Jadi bagaimana mereka mahu mengotakan janji mereka?
Itupun ada hati nak berjanji? Janji mereka yang palsu adalah seperti berikut :

Kerajaan beramanah, adil dan bersih 

  • Pembohong! PAS memerintah Kelantan dan Kedah. Tetap wujud rasuah, kronisme dan masalah pemberian projek. Tak percaya? [Klik Sini]
Masyarakat penyayang , aman dan bersatu
  • Keris sentuh di Selangor. PAS menang terus RAMPAS kuasa JKKK, kuasa Surau dan AJK Masjid. Berbalah dengan orang UMNO. Bersatukah itu? Pergi mana-mana sama sahaja. Hipokrit dengan janji ini.
Ekonomi mampan, seimbang dan saksama
  • Aah! Itu yang di Selangor sampai banyak kilang nak tutup. Peluang pekerjaan di Kedah dan Kelantan bertambah? Sampai rakyat Kedah dan Kelantan kena berhijrah keluar untuk mencari rezeki? Ekonomi sangat tu!
Pendidikan berkualiti, berdaya saing dan boleh capai
  •  Kerajaan BN dah laksanakan dan sudah berjaya. IPTA/IPTS, PTPTN dan macam-macam lagi. Jangan poyo!
Perkhidmatan kesihatan cekap, berkualiti dan boleh capai 
  • Dah buat, Kalau nak tahu orang yang tak cekap dalam perkhidmatan sebenarnya orang PAS. Ramai dah tahu lagi-lagi dekat hospital. Orang PAS memang pemalas dan tahu salahkan kerajaan sahaja. Kerja tak cekap juga!
Kebajikan langsung, menyeluruh dan mesra rakyat
  • Aah! Itu yang air naik dekat Kedah. Nak mohon bantuan pun macam minta sedekah.
Keluarga harmoni, bahagia dan bermoral 
  • Jap! Yang cabul anak yatim, rogol anak jiran semua tu dari parti mana ya? PAS ya? Ini contoh keluarga yang baik?
Belia, pekerja produktif, berdaya saing dan terbela
  • Anak orang PAS sendiri terbela sebab sistem kerajaan BN. Kawan Keris sendiri cakap begitu sebab dia bekerja di MARA. Biarpun ayahnya PAS, dia masih menerima bantuan MARA. Keris mohon di Selangor tak dapat apa sebab ahlu UMNO!
Kemudahan prasarana berkualiti, cekap dan bertaraf dunia
  • Kejap! Highway Kelantan bila nak siap? Jambatan yang dijanjikan Nik Aziz? Eh bertaraf dunia beb! Bab penipuan dialah!
Alam sekitar segar, terpelihara dan lestari 
  • Ya! Sebab itu semua balak ditebang di Kelantan dan Kedah. setuju?
Lihat sendiri semua janji-janji mereka palsu dan populis. Biarpun mereka menang semua kerusi, masih belum punyai kuasa untuk memerintah. Kalau bergabung sebagai PAKATAN, PAS hanya menjadi suara ketiga. Islam dapat dijaga ketika itu?

K7L : Lupakan sahajalah..PRU13 kali ini..rakyat telah nampak PAS hanya kuda tunggangan DAP..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk