18/03/2013

Terkini #LahadDatu - KAGAT Turun Padang Bantu Tewaskan Pengganas Pengamal Ilmu Hitam!LAHAD DATU - Pengamalan dan penggunaan ilmu hitam oleh pengganas Sulu bukan cerita rekaan atau dakwaan semata-mata. Tetapi itulah antara cabaran yang terpaksa dilalui oleh anggota keselamatan yang bertugas di barisan hadapan 'Op Daulat'.

Meskipun tidak dapat diterima dalam kehidupan realiti, tetapi penggunaan ilmu hitam oleh pengganas berkenaan termasuk menggunakan pelbagai tangkal tidak boleh terus ditolak.

Ini dibuktikan apabila sebahagian besar mayat pengganas yang ditemui memakai tangkal sama ada di diikat di pinggang ataupun di celah kelangkang.

Walau bagaimanapun, dengan menaruh keyakinan kepada Allah dan berjuang dengan ikhlas pasukan keselamatan tetap berjaya menewaskan musuh-musuh berkenaan meskipun mereka (pengganas Sulu) menggunakan ilmu syaitan.

Menuruh sumber, usaha gempur pengganas Sulu dalam 'Op Daulat' sebenarnya amat mencabar memandangkan terdapat dalam kalangan mereka mengamalkan kepercayaan karut itu.

"Pengganas seakan-akan kebal apabila pasukan keselamatan terpaksa menembak bertalu-talu bagi menumbangkan mereka. Setakat sekali tembak tidak akan membuatkan pengganas itu tewas," katanya.

Menurut sumber itu, usaha menjejaki pengganas berkenaan juga pada mulanya agak buntu kerana pasukan keselamtan tidak dapat mengesan tempat persembunyian musuh.

Dalam pada itu, katanya, pasukan keselamatan juga pernah dikejutkan dengan kelibat dua pengganas Sulu berpakaian hitam dan putih mara ke arah pasukan keselamatan yang melepaskan tembakan tetapi tidak mengenai mereka.

"Apabila dilaungkan azan barulah kelibat itu hilang dan pasukan keselamatan dapat mara," katanya.

Sementara itu, seorang penduduk tempatan berbangsa Suluk yang hanya ingin dikenali sebagi Pak Amril berkata, antara tangkal yang dipakai pengganas Sulu tersebut dikenali 'al-Quran Istanbul' yang kononnya akan membuatkan seseorang menjadi kebal.


Namun demikian, anggota Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT) sentiasa menasihati anggota keselamatan untuk berhadapan dengan situasi itu.

Anggota keselamatan sentiasa dinasihatkan untuk memohon pertolongan Allah sebelum memasuki kawasan operasi untuk memburu pengganas Sulu.

Sumber : Shah Alam Rebels

K7L : Allah maha besar!..Allahuakbar!

4 ulasan:

 1. mana pergi pengamal ilmu perubatan islam kat msia....berilah bantuan pd pejuang2 kita.....ilmu SYAITAN kena lawan dengan ILMU ISLAM....

  ReplyDelete
 2. Tingkatkan kerohanian atm tinggalkan yg haram,insyallah dpt pertolongan dr allah.

  ReplyDelete
 3. pakai baju kebal kalis peluru oleh Polis Malaysia tu sama tak dgn pakai tangkal?tujuannya sama, syiirik juga ka tu?

  ReplyDelete
 4. Pengganas sulu ni bermentalitikan zaman dahulu, mcm orng melayu yg percaya tahyul dan syirik, segala gambar mengenai amalan dan kepercayaan syirik ni hanya ditunjuk bagi tujuan menakutkan pasukan keselamatan, ini kerana mentaliti kita masih lagi percaya buatan orng dan berpendapat yg segala berlaku atas buatan orang.sihir memang wujud, tetapi kiasa Allah maha besar. Jgn percaya, mereka yg kufur percaya mcm pengganas sulu ni yg akhirnya mati katak je.jika mereka percaya syahid, kenapa nak kebal, pejuang islam semua nak mati syahid, diaorng ni tak nak mati syahid ke?nampak sngt niat dan tujuan perjuangan mereka salah.

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk