19/03/2013

Rahsia Di Sebalik Serahan 50 Sen Kepada Budak Kawasan Kiram Terbongkar! #LahadDatuSeluruh Filipina terkejut dengan kisah 50 sen yang diserahkan oleh komando Malaysia kepada seorang budak kecil yang ketika itu berada di hadapan rumah Kiram. Ketika itu gambar jarak dekat rumah Kiram diambil oleh komando Malaysia.

Tahukah anda kisah setem Malaysia di Kompleks Pertahanan Udara Singapura?
"Malaysia has quietly shown Singapore over how weak it security is. Malaysia has slapped the Singapore armed forces in ways that caused it to come unstuck. The most dramatic was when Malaysia's Commandos invaded Singapore high security air missiles base in Bukit Batok overlooking the Straits of Johore and pasted Malaysian stamps on the missiles and replaced the Singapore flag on the Commanding officer's table with the Malaysian flag. Several Singapire officers resigned oe were reassigned or demoted. The major who carried it out, who is known by his nickname, Sam , is still around and in the business"

Angkatan Tentera Malaysia mempamerkan kekuatan secara senyap apabila berjaya menceroboh Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura.

Bangga Keris mendengar apabila Singapura diceroboh oleh Pasukan Komando Malaysia yang memang sentiasa melakukan operasi Hitam untuk memperkukuhkan ketahanan Nasional National Resilent Negara. Jikalau kita merujuk di atas laporan-laporan ketenteraan dan propaganda-propaganda yang selalu dimainkan oleh Negara SINGAPURA itu yang sentiasa mendabik dada bahawa merekalah jaguh ketenteraan di Nusantara, jangan mereka lupa bahawa Angkatan Tentera Malaysia lah MERUPAKAN pasukan pertama berjaya memusnahkan ANCAMAN KOMUNIS di dunia pada era pasca penjajah.

Tiada negara di dunia yang mampu declare bahawa mereka berjaya menghapuskan KOMUNIS kecuali PASUKAN MALAYSIA. Ia belum lagi merujuk kepada misi-misi pengaman yang disertai oleh Malaysia. Pasukan Tentera Malaysia sememangnya sentiasa digeruni dan disegani KAWAN dan LAWAN. Keberanian pasukan tentera Malaysia tidak dapat dinafikan di dalam misi menyelamat Pasukan RANGER Amerika Syarikat di Mogadishu.


Peristiwa yang meragut nyawa seorang Pasukan Tentera Malaysia dan 9 mengalami cedera yang berlaku pada 3 Oktober 1993 itu mendapat perhatian dunia apabila mereka berani bergerak ke kawasan COMBAT ZONE dan berjaya menyelamatkan Pasukan Renjer Amerika Syarikat. Sebuah majalah di Amerika Syarikat melabelkan pasukan tentera MALAYSIA sebagai "GUN SHY", mengiktiraf Pengorbanan dan keberanian Pasukan Tentera Malaysia.

Adalah salah anggapan apabila Singapura Menganggap Pasukan Tentera Malaysia disamakan dengan Pasukan Tentera di Negara Timur Tengah yang tidak pernah atau jarang sama sekali untuk melakukan Operasi Latihan kecuali Negara IRAN. Malaysia sememangnya mempunyai kekuatan dan sejarah yang sangat cemerlang di dalam peperangan . 

Latihan Ketenteraan adalah amat kerap dilakukan oleh Pasukan Ketenteraan Malaysia dengan menggabungkan DARAT, LAUT DAN UDARA. Sesungguhnya, askar darat kita pernah melakukan terjunan daripada Kapal Terbang / jet Pasukan Tentera Udara dan Pasukan Elit Komando Tentera Darat bersama-sama menyelam dan menggunakan Bot-bot dan kapal laut Angkatan Laut Malaysia.

Belum menceritakan detik-detik apabila askar-askar Singapura masuk ke dalam hutan tebal di Malaysia. Sememangnya Askar Malaysia sangat suka akan HUTAN TEBAL Tropika yang akan menjadi kubu kuat ATM dan menjadi mimpi ngeri bagi pasukan darat Singapura. Harimau mengaum di sana!

K7L : Kini harimau-harimau ini sedang berjuang untuk negara!..

6 ulasan:

 1. mmg tentera kita hebat...tetapi...org2 politik yg menjahanamkan reputasi perwira kita

  ReplyDelete
 2. Pembangkang cuba melekehkan ketenteraan kita hinggakan isu kapal selam yg menjadi pertahanan negara pun cuba di mainkan isu supaya kekuatan laut kita terbongkar.pembangkang yang mempunyai bayang2 kuasa asing ni bahaya kpd keselamatan rakyat dan negara.

  ReplyDelete
 3. mengapalah cerita yang begini dihebohkan patutnya ia menjadi rashia bagi ATM kita, tidak saperti tahun 60 an dan 70 an dimana dimana tiap2 tugasan yg dilakukan adalah rashia yg tidak bolih diketahui olih orang awam.

  ReplyDelete
 4. patut pun puak2 Penipu Rakyat nak ISA dimansuhkan dan tak habis2 menghina pasukan keselamatan kita, rupa2nya depa memang berniat nak wujudkan suasana huru hara..

  ReplyDelete
 5. http://globalnation.inquirer.net/69593/plot-to-assassinate-kiram-followers-bared
  keluarga kiram dah takut

  ReplyDelete
 6. MEREKA TAK SEDAR MELAYU TAK AKAN HILANG DI DUNIA.MELAYU TAK HILANG SEMANGAT HANG TUAH, MERONG MAHA WANGSA.INILAH KEMUNCULAN WIRA NEGARA SEHEBAT HANG TUAH. SYABAS BUAT WIRA NEGARA YANG MEMPUNYAI PAHLAWAN TERULUNG YANG MENJAMIN RAKTYAT JELATA HIDUP AMAN DAN DAMAI.TERUSKAN BERJUANG WAHAI PAHLAWAN SEKENTAL TITANIUM , JANGAN GENTAR PERTAHANKAN BANGSA, AGAMA DAN NEGARA. KAMI SELURUH RAKYAT MALAYSIA MENDOAKAN KESELAMATAN ANDA.

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk