26/03/2013

Terkini Ketua Perisik Penceroboh Bakal Ditangkap! #LahadDatu
Keris terbaca di Harian Metro :

Kota Kinabalu: Seorang pemimpin kanan dipercayai berjawatan ketua perisik dikenali sebagai Datu Piah Datu Kiram kini menjadi orang buruan utama pasukan keselamatan dalam usaha melumpuhkan terus pergerakan saki-baki kumpulan pengganas yang menceroboh Sabah sejak 12 Februari lalu.

Menurut sumber, dia yang dipercayai ada hubungan keluarga dengan Jamalul Kiram yang mendakwa dirinya Sultan Sulu, dikatakan antara individu yang menyertai kumpulan pengganas terbabit membuat rundingan dengan pasukan keselamatan, Februari lalu.

“Sejurus selepas berlaku pertempuran pada 1 Mac lalu, Datu Piah menghilangkan diri, tetapi dipercayai masih berada di negeri ini,” katanya.

Sumber itu berkata, pasukan keselamatan turut percaya Semporna ialah markas utama pengganas kerana di situlah mereka melakukan perancangan serta mengatur strategi.

ANGGOTA tentera membawa keluar dua daripada empat mayat pengganas yang ditembak mati dalam satu pertempuran di Kampung Tanjung Batu, semalam.

“Semporna adalah ibu pejabat pengganas dan di Lahad Datu pula ‘medan permainan’ mereka,” katanya. - Harian Metro


Menurut sumber Keris, kini usaha menjejaki Ketua Perisik ini akan berakhir tidak lama lagi. Rupa-rupanya perisik puak penceroboh ini tidak sehebat manapun berbanding perisik Malaysia. Tak lama lagi kena tangkaplah mamat tu!

K7L : Kami bangga dengan pejuang Malaysia!..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk