03/03/2013

Gambar Penggal Kepala Anggota Keselamatan - TERNYATA PALSU!
Keris dapat maklumat daripada MyMassa yang telah melakukan semakan terhadap gambar yang digembar-gemburkan sebagai pasukan keselamatan negara kita yang berlaku di Semporna. Namun, ternyata gambar dan info yang disebarkan oleh pengguna facebook tersebut PALSU!... SEKALI LAGI! GAMBAR TERSEBUT PALSU!

Gambar tersebut berlaku di selatan thailand. dan gambar tersebut adalah gambar askar Thailand. Klik disini http://eddyrizal.blogspot.com/2010/08/penggal-kepala-askar-thailand.html


ASKAR THAILAND, TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN INSIDEN PENCEROBOHAN PENGGANAS

Dharap kepada pengguna facebook tolong beri kerjasama jangan sebarkan gambar dan berita palsu ini kerana implikasinya amat teruk:

1) Penduduk tempatan pasti akan PANIK! DAN SUSAH HATI!

2) Keluarga pasukan keselamatan akan BIMBANG dengan keadaan keluarga mereka yang membuat kawalan ditempat kejadian!

Pohon kerjasama semua supaya mengesahkan maklumat yang diterima daripada pelbagai sumber terlebih dahulu. Jangan melibatkan diri dalam menyebarkan berita khabar angin. Ia adalah satu tindakan menyalahi undang-undang.

Jika yang telah terlajak menyebar berita palsu tersebut. tolong remove dari profile masing-masing. Terima kasih


K7L : Pastikan yang sahih..ini buakn perkara yang boleh dibuat main..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk