12/03/2013

Teori Konspirasi Antara Anwar, Nur Misuari Dan Bapa Saiful? #LahadDatu #PeaceSabahAik apa kaitannya Nur Misuari dengan Anwar Ibrahim?

Page Ketua Pengganas, Nur Misuari (https://www.facebook.com/Nur.P.Misuari)


Dalam sibuk-sibuk berperang dengan Tentera Malaysia, sempat juga main propaganda Anwar Ibrahim kat Facebook pasal kenyataan bapa Saiful?

Nur Misuari ni nak tuntut Sabah atau nak tolong kempen bagi menangkan Anwar Ibrahim?

Tu pun masih tak nak mengaku jadi dalang.

Satu lagi, pembaca boleh tengok tagline propaganda baru PKR menjelang PRU akan datang.

Kata Tian Chua.......KONSPIRASI TERANCANG.


Kata bapa Saiful....KONSPIRASI JATUHKAN ANWAR.


Kenapa kedua-duanya senada dengan perkataan KONSPIRASI? Siapa sebenarnya berkonspirasi?


Org kat Malaysia ni ramai yg suka teori konspirasi. Jadi ini teori kospirasi Admin berkenaan apa yg berlaku di Lahad datu sekarang...

1) Isu ni bermula bukan sekarang tapi sudah dirancang lama dulu dgn melemahkan sistem pertahanan negara dgn mempolitikkan belanjawan pembelian asset ketenteraan.

http://www.malaysia-today.net/mtcolumns/letterssurat/36245-kua-kia-soongs-new-book-qquestioning-arms-spending-in-malaysia-from-altantuya-to-zikorskyq

http://www.malaysiakini.com/news/150543

2) Selepas berjaya mempolitikkan isu ini perancangan untuk menggoncang kestabilan negara dimulakan.

3) Kita hanya tahu bahawa Anuwar bertemu Misuari pada 3 Jan 2013 tapi mustahil dalam masa yg singkat penceroboh dari Sulu ini tahu dan cekap mengenal pasti kelemahan2 pertahanan perairan di Sabah.

http://penaminangreturn.blogspot.com/2013/03/ops-daulat-anwar-jumpa-dengan-nur.html

Perjumpaan Anuwar dan Misuari yg masih belum dijelaskan oleh Anuwar

4) Jadi dari mana makumat pertahanan ini diperolehi? Org dalam atau org luar yg mendedahkan maklumat ini kepada mereka? Adakah pegawai2 bersara penyokong PKR ini atau kapal2 perang US yg berlegar2 di perairan Sulu membuat risikan sebelum serangan dilancarkan?

http://anwaribrahimblog.com/2013/02/18/video-ceramah-perdana-laksamana-pertama-b-haji-imran-abd-hamid-laut/

http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2013/02/brigadier-general-leftenan-jeneral.html?

http://www.sunstar.com.ph/breaking-news/2013/01/17/us-navy-ship-stuck-coral-reef-sulu-263364


5) Dgn maklumat risikan yg diperolehi Anuwar telah meyakinkan Nur Misuari untuk bersama2 menjalankan rancangannya untuk melemahkan kerajaan sambil memberikan kelebihan kepada Misuari untuk mendapat sokongan selepas diketepikan dalam proses perjanjian damai MILF-Filipina. Misuari sendiri masih menyimpan dendam kerana kerajaan Malaysia suatu masa dahulu telah menolak permintaannya untuk mendapat suaka politik semasa melarikan diri dari Filipina dahulu.

http://www.malaysiakini.com/news/5632

5) Menggunakan Misuari sebagai perantara, pihak Kesultanan Sulu telah dipergunakan untuk menceroboh ke Lahad Datu dgn beberapa objektif

  •  Mengganggu perjanjian damai antara MILF dan kerajaan Filipina
  •  Mempergunakan situasi di Sabah untuk mengumpulkan kekuatan Militan dari Filipina dan penduduk tempatan berketurunan Sulu.
  •  Mengganggu Pilihanraya Malaysia yg bakal berlangsung
  •  Menjadikan situasi darurat di Sabah untuk mengecualikan Sabah dari pilihanraya.
  •  Jika Sabah dikecualikan maka peluang untuk PR memenangi pilihanraya akan lebih tinggi dan jika PR menang dan Anuwar menjadi PM beliau akan kelihatan seperti wira kerana berjaya menyelesaikan isu ini.

6) Tapi berlaku perkara2 yg diluar jangkaan Anuwar dan Misuari...

1) MILF dan Filipina telah mengecualikan diri mereka dari isu ini

2) Cara Malaysia mengendalikan krisis ini adalah dgn sgt adil dan berhemah dan gagal membakar semangat juang para militan dari Filipina dan masyarakat tempatan keturunan Sulu untuk menyokong perjuangan Sultan Sulu.

3) Walaupun Malaysia sudah lama tidak mengalami situasi ketenteraan tapi Malaysia mempunyai pasukan terbaik dunia kerana sentiasa menghantar tentera untuk misi keamanan.

4) Walaupun pemimpin negara nampak lembut mengendalikan situasi ini tapi keras dalam tindakan yg diambil dan dgn tindakan tegas ini situasi ini tidak dapat dilanjutkan lebih lama sehingga Sultan Sulu meminta gencatan senjata hanya pada hari kedua Ops Daulat.

5) MNLF akhirnya menetapkan untuk bersama2 dgn MILF mengutuk serangan yg dilakukan oleh Sultan Sulu.

7) Kesilapan paling besar Anuwar ialah memandang rendah kemampuan Menteri Dalam Negeri, Menteri Pertahanan dan yg paling penting dia telah memandang rendah kemampuan Perdana Menteri mengendalikan situasi ini dgn tenang dan tegas.

Jadi rasa2 korang betul tak kata2 Admin yg Anuwar mmg cuba mempermainkan banyak pihak tapi dia silap...

Bukan dia sorang jer bijak kat dalam dunia ni dan Alhamdulillah Allah jadikan Pemimpin Negara ini pun bijak2 belaka...

Pemimpin kita adalah yg terbaik... Sokongan padu untuk Kerajaan Barisan Nasional

Sumber : Anti-Bersih

K7L : Aneh atau kebetulan?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk