16/10/2012

SUARAM Pernah Gugat Kestabilan Indonesia - Kini SUARAM Mahu Hancurkan Malaysia?Anda semua tahu SUARAM? Yang kini sibuk bersengkongkol dengan pembangkang? Siapa SUARAM? Anwar Ibrahim selaku ketua pembangkang tahu atau tidak tentang SUARAM? Mari kita dengar apa Zamil Ibrahim kata tentang sejarah SUARAM :

1. Jangan pandang remeh keupayaan SUARAM dalam apa-apa isu yang melibatkan keselamatan Negara ini. Pemerintah wajar tegas.

2. Kerajaan Indonesia pernah meminta Kerajaan Malaysia pantau kegiatan SUARAM ini kerana menganggu keharmonian Indonesia lewat 90 an.

3. Campur tangan SUARAM tentang isu Timur Timur dalam Wilayah Indonesia telah menyebabkan Indonesia kehilangan Wilayah tersebut dan kini telah wujud sebuah Negara Kristian – Timor Leste.

4. SUARAM telah byk atur program2 , bengkel2 dan mesyuarat2 dan minta campur tangan dunia luar terutama dari Barat dalam isu Timur Timur ini.

5. Saifuddin (SU PKR kini) bersama beberapa Exco Pemuda UMNO ketika itu (lewat 90 an) pernah menceroboh masuk dalam sebuah Hotel di Kuala Lumpur kerana marahkan SUARAM sebab mengugat hubungan baik Malaysia / Indonesia. Ketika itu Saifuddin adalah SU Pemuda UMNO. Serbuan / cerobohan dibuat kerana SUARAM buat program isu Timur Timur di Malaysia. Saifuddin ditangkap kerana ceroboh. Saifuddin boleh sahkan isu ini.

6. Mereka2 yang ada dalam program / kacau Indonesia ketika itu kini ada dalam Parlimen Malaysia dan ada di Dewan2 Negeri terutama di Selangor dan ada yang pegang jawatan dalam PKR – kini mereka bersama dengan Saifuddin.

7. Mahu rakyat Indonesia tahu – mereka-mereka ini ada dalam Parti yang di pimpin oleh Anwar Ibrahim yang sebahagian kecil rakyat Indonesia puja ini.

8. Hairan dalam isu ini sebab – penderitaan umat Islam di Mindanao (Filipina). Rohingya (Burma) , Selatan Thailand dan di Gaza tidak pulak ada dalam agenda SUARAM.

9. Tidak terkejut jika fail-fail yang Pemerintah inginkan dari SUARAM boleh berada di Negara Timur Leste kini.

10. Saya cabar mereka nafikan perkara ini terutama Saifuddin ( S U PKR ).

ZAMIL IBRAHIM


Terima kasih MyMassa. Di sini ada sedutan video dimana Saifuddin Nasution mengepalai Exco Pemuda UMNO menyerang SUARAM. Dulu serang sekarang jilat? Pasti ada agenda yang disembunyikan oleh Anwar dan Saifuddin sendiri.
K7L : Masihkah kau ingat Saifuddin?..kepada rakyat Malaysia..kaji SUARAM..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk