17/02/2015

#GaduhDalamPAS - Husam/Sabu Vs Amar/Hadi - #TagTeamElimination


Minggu lepas Keris berjumpa dengan seorang sahabat lama. Dia ini penyokong kuat Haji Hadi dalam PAS. Selalunya kalau jumpa dia akan ceritakan benda yang bagus-bagus sahaja pasal PAS.

Tetapi baru-baru ini perjumpaan kami yang selalunya berbincang perkara kelakar tetapi bertukar serius apabila dia mula bercerita perihal pergaduhan dalam PAS. Dia minta dedahkan supaya ramai tahu.

Kini dalam PAS memang tengah berlaku perbalahan dan perebutan kuasa. Ada beberapa orang yang telah 'diupah' untuk membuat gerakan gulingkan Hadi dari kerusi Presiden PAS. 

Dikhabarkan ada dua team yang mana perlawanan 2 lawan 2 akan berlangsung. Kalau dalam wrestling WWE, mereka ini tengah rebut Tag Team Championship. Haha!

Mat Sabu dan Husam dikatakan telah mencapai kata putus untuk bersama-sama. Mereka bergabung dengan tujuan menjatuhkan dua ikon Ulama PAS iaitu Haji Hadi dan Nik Amar. Apa yang orang tidak tahu, Hadi dan Nik Amar sebenarnya mendapat 'blessing' daripada Allahyarham Nik Aziz untuk terus menerajui PAS.

Sebab itu Nik Amar bertanding kerusi Timbalan Presiden PAS. Tetapi kalah kerana perwakilan dengan mudah sahaja 'disogok' oleh Mat Sabu. Semua orang tahu macamana Mat Sabu 'bayar'. Kak Mah untuk semua orang?

Apapun permusuhan ini memang semakin rancak sementelahan individu yang cukup berpengaruh untuk back up Hadi dan Nik Amar telah tiada. PASMA yang mana Phahrolrazi dijanjikan kedudukan sebagai Setiausaha Agung PAS sekiranya Mat Sabu menang Presiden PAS, sudah mula mengatur langkah bersama rakan-rakannya.

Apapun pertembungan dua tag team ini akan menyaksikan, kehancuran PAS yang telah hilang nama sebagai "Pembangkang Yang Seimbang" tidak lama lagi. Kita tunggu dan lihat.

K7L : Belajar dari perang uhud...

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk