15/06/2015

Tangan Ghaib Upah 'Orang Luar' Hentam PAS - Apa Kata Ahli PAS?


 

Tak cukup lagi serang Haji Hadi dari sebelum pemilihan sampailah sekarang. Bermula dengan serangan daripada dalaman iaitu pimpinan PAS sendiri. Selepas tak jadi apa, mereka ubah serangan dari DAP pula. 

Tetap gagal maka mereka tunggu pemilihan dan membuat beberapa lagi serangan, namun serangan itu bertukar menjadi kekuatan buat Haji Hadi untuk terus memegang kerusi Presiden PAS dan barisan pimpinan yang menang merupakan individu-individu yang memang bersama dengan beliau.

Kini 'tangan ghaib' belum habis langkah. Minggu lepas mereka pilih individu yang konsisten menyerang Haji Hadi tetapi bukan dari kalangan ahli parti. Wan Saiful Wan Jan yang berdiri di atas platform IDEAS diberi peranan.

Apakah ia memberi kesan kepada ahli PAS? Tidak! Tetapi serangan kali ini bertujuan untuk menarik perhatian PAS untuk melawan semula ataupun berunding. Tekanan sekarang bukan lagi tertumpu kepada Hadi.

Tetapi tekanan lebih menjurus kepada perhubungan PAS dalam Pakatan. Mereka kini terdesak untuk sokongan PAS tetapi tidak mahu tunduk. Mereka nak PAS sendiri yang melutut.

Apakah kesudahan episod menyerang PAS? UMNO dapat untung? Sebenarnya UMNO tak ada kena mengena. Buat apa pun yang sokong PAS tetap sokong PAS. Selama hari ini pun Pakatan wujud selama dua penggal tetapi tetap tak dapat tumbangkan BN. Jadi tak ada siapa yang untung.

K7L : Yang untung Guan Eng sebab dia popular.. CM paling bongok..Haha..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk