30/06/2015

Siapa Norman Toha Untuk Ajar Orang UMNO? @Zahid_Hamidi @msu2265

 

Bekas SU Negeri Selangor, Norman Toha, sebenarnya adalah senjata untuk menyerang Anwar Ibrahim. Memandangkan dia pernah berada di safa kepimpinan PAS dan Kepimpinan Negeri Selangor.

Sudah tentu dia lebih tahu modus operandi Pakatan terutama PAS yang dilihat tunduk setunduk-tunduknya jika berhadapan dengan Anwar Ibrahim. Kerana itu juga Noman Toha dituduh pasal tidak jelaskan hutang kepada PASTI Negeri Selangor yang sudah lebih 10 tahun tidak dibayar. Tetapi itu cerita lama.

Hari ini, UMNO 'pakai' dia untuk ajar orang UMNO. Apa yang dia ada? Untuk kongsikan apa yang ada dalam PAS? Ke nak ajar orang UMNO jadi orang PAS? Adakah Norman Toha ahli UMNO yang berdaftar?

Kalau nak cakap pasal ilmu politik, apa dalam UMNO dah tak cukup ilmuwan politik sampai kena import seorang bekas YDP PAS Selangor yang mengundurkan diri kerana kecewa? Apa masalah UMNO kalau seringkali 'memerlukan' orang luar untuk ajar ahli sendiri?

Seburuk-buruk Lokman Noor Adam, dia ahli UMNO dan pernah pegang Exco Pemuda UMNO Malaysia. Ini bukan ahli tapi diusung kesana kemari. Keris yakin Datuk Zahid Hamidi bijak orangnya. 

Keris dengar keluhan orang UMNO yang pergi kursus. Mereka yang buat aduan. Jangan buat malu dengan UMNO. Masih ramai lagi yang layak. Pada pendapat Keris, jika untuk berceramah mungkin itu tempat Norman Toha, tapi bukan untuk mengajar orang UMNO.

K7L : Sekali pembangkang.. sampai bila pembangkang...

1 ulasan:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk