05/03/2015

Pesan Nik Aziz Pada Anaknya Tidak Sama Dengan Pesan Anwar Buat Anaknya?


 

Nampaknya Nik Abduh kini sedang berdepan dengan masalah kecelaruan identiti PAS yang hari ini terpecah dua. Terwujud PASMA sepertimana PAS wujud semula selepas pecah daripada UMNO.

Cuma kali ini ia lebih berbeza. Ia terarah kepada rejuvinasi. Namun hari ini Nik Abduh sedang 'dibunuh' untuk memastikan tiada lagi penyambung warisan 'Ulama PAS' yang ditentang oleh puak Profesional yang suatu masa dulu dibukakan jalan oleh geng Ulam PAS untuk melawan UMNO.

Apapun pesan ayahnya nampak elok. Utamakan apa yang perlu diutamakan. Berbeza dengan Nurul Izzah. Tidak mungkin bapanya berpesan benda yang baik untuk UMNO. UMNO itu dijadikan sebagai satu medan untuk melepaskan amarah diatas kesilapan bapanya sendiri. 

Tetapi persamaan Izzah dan Nik Abduh, Izzah juga berhadapan dengan tentangan 'Team No 2' yang dibawa oleh Azmin. Mengharap pada Rafizi, tapi lebih tersungkur Izzah. Semuanya berlaku selepas kesilapannya apabila membelakangkan Azmin semasa Pemilihan PKR yang lalu.

Apapun bezakan pesanan kepada mereka berdua.

K7L : A good father always tell the truth from his heart..

1 ulasan:

  1. Pesan Lim Kit Sial pada anak sialan nyer Lim Lanciao Eng...

    Jangan bagi tau rakyat Malaysia yang bahlol2 UMNO Kominis dan buka DAP yang Kominis

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk