23/03/2015

Kenapa Khalid Samad Nak Sangat Hadi Kalah Dalam Pemilihan PAS?


 

Nampaknya usaha menjatuhkan Hadi daripada terus kekal menjadi Presiden PAS semakin agresif. Ramai 'jurucakap-jurucajap' telah pun mula mempengaruhi ahli-ahli PAS untuk melakukan revolusi baru terhadap PAS.

PAS yag baru tidak sama macam yang dahulu. Impian 'Revolusi PAS' ini bukan baru dirancang hari ini tetapi sejak 2002 lagi ketika Mat Sabu mula tunjuk taringnya dengan anak-anak buah yang bersabar untuk naik.

Kini mereka ingin PAS menjadi satu parti yang berasaskan Islam yang hanya di atas kertas. Sementelahan 'Sami'na Wa ato'na' ahli PAS juga sedang menebal. Apa sahaj pemimpin PAS buat mereka akan turuti.

Tetapi apakah selepas ini mereka akan 'ikut' kehendak puak liberal PAS yang sudah susun chai mereka bagi menghadapi pemilihan kelak. Apapun kita tengok sahajalah sarkis yang telahpun dijangka.

Keris tak pelik pun sebab memang ramai yang bercita-cita besar. Tinggal akar-umbi sahaja untuk pakai otak atau tidak.

K7L : Padan muka PAS?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk