04/03/2015

DAP-PAS Terus Bertegang Leher Pasal Hudud - Rakyat Kelantan Nak Cakap Apa?

.
Sampai bila agaknya PAS hanya ingin menikus dalam isu hudud di Kelantan. Dulu kata UMNO tak setuju, sekarag UMNO Kelantan setuju malah menyokong hudud untuk dilaksanakan di Kelantan.

Apa lagi PAS mahu. Kalau ikut syarat buat sahajalah. Kenapa Keris nampak masih ada orang dalam PAS pula yang 'memberontak' dalam isu hudud? Kelihatan juga DAP memberi tekanan supaya PAS jangan buat.

Kata DAP ia tidak masuk dlam perjanjian bersama. Habis kenapa PAS asyik main isu hudud sejak dulu? Apakah dibuat semata-mata untuk dapat undi sahaja? Kata PAS nak bawa ke Parlimen. Tapi Keris rasa lebih baik bawa ke Sidang DUN Kelantan sahaja.

Laksana dan jadilah negeri contoh. Apa sebenarnya yang susah sangat? DAP dominasi sidang DUN Negeri Kelantan ke apa sekarang ni? Ke sibuk fikir pasal Dasar Bersama dalam Pakatan?

'Dasar Bersama' ini sebenarnya hanya merupakan satu pembohongan yang cuba memperbodohkan rakyat. Realitinya, dasar parti DAP terang-terangan telah menggariskan :Penghapusan pembahagian antara "bumiputera" dan "bukan bumiputera" dan perlaksanaan kesaksamaan etnik
dan

Penggantian sistem kuota etnik dengan dasar 'merit dan keperluan'


Bukankah terdapat beberapa Perkara termaktub di dalam Perlembagaan Malaysia yang dipertikai oleh dasar parti DAP dan sekaligus membuktikan pembohongan 'Dasar Bersama' Pakatan Pembangkang?

Perkara 89 

Jika mana-mana tanah di sesuatu Negeri yang menjadi tanah rezab orang melayu sebelum sahaja hari merdeka mengikut undang-un dang yang ada maka tanah itu boleh terus menerus menjadi tanah rezab orang melayu mengikut undang-undang itu sehingga selainnya di peruntukkan oleh badan perundangan negeri itu dengan suatu Enakmen 

Perkara 90 

Peruntukan khas mengenai tanah adat di negeri Sembilan dan Melaka dan tanah pegangan orang Melayu di Terengganu. 

Jadi selama ini PAS kena tipu atau kena tunduk dengan dasar bersama? Kenapa tidak berterus terang dengan rakyat Kelantan khususnya akan perkara ini? Apapun Keris memang nak sangat lihat Kelantan amalkan hudud.

Kalau dekat negeri yang diperintah PAS sendiri pun DAP yang 'kawal'. Agak-agak tempat lain PAS jadi apa? Sampah?

K7L : Semoga Kelantan berjaya lepasi halangan DAP..

1 ulasan:

  1. Salam. Mohon izin blog ini dipautkan ke http://spotthebloggers.blogspot.com Sila email ke spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TK

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk