31/03/2015

GST 6% Dah Cukup Mahal Untuk Rakyat Malaysia!Dah lama dilaksanakan di negara lain, malahan kadar 6% Malaysia adalah antara yang terendah di dunia. Jika sistem GST tidak baik mengapa rakyat di Jepun dan Korea Selatan tidak membantah.

Singapura sendiri sudah laksanakan GST sejak 7%, mengapa DAP tidak bantah sistem yang sudah dibuat di Singapura oleh PAP itu? Jadi rkayat Malaysia selalu marah tapi kita fikir tak apa sumbangan kita pada negara?


Laksana pun belum, asyik dengar cerita tipu Rafizi memang hanyutlah jawabnya. Dia sendiri nak buat GST kalau PR menang. Apapun lakukan tugas anda sebagai pengguna yang baik.

 

K7L : Laksana esok.. pemantauan kena seiring..

4 ulasan:

 1. Tak perlu lah bsiisng2 psala GST atau SST, sejak dulu lagi rakyat sentias membayar cukai, soalnya apakah jika SST dikekalkan , harga barang tidak akan naik?

  Cuba tanya Rafizi...

  ReplyDelete
 2. Saya rasa orang tak marah pasal GST...orang cuma marah kena starting GST ialah 6%. Kenapa tak mulakan GST dengan 3% dulu. Lepas tu naikkan sikit2 sehingga maksimum 6% supaya impaknya dapat dikurangkan. Kesian kat peniaga2 kecil, kedai2 runcit, gerai2 dan warung2 milik melayu yang terpaksa menanggung kos tambahan akibat GST.

  ReplyDelete
 3. Naikkan je smpai 20%,cpt sikit pemimpin kaya. Rakyat boleh bayar kerana terpaksa. Rakyat Malaysia kan ke kaya2. Rakyat didahulukan untuk kayakan pemimpin. Ingat kalau rakyat tak halalkan dgn wang ringgit mereka yg terpaksa bayar cukai, pemimpin tggulah balasannya nnti.

  ReplyDelete
 4. GST cuma 6%, tapi kejatuhan nilai ringgit dah 15% dalam kurang setahun.. So, kita kena 'cukai' dah jadi 21%...

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk