18/03/2015

Kenapa Anwar Ke Penjara? - Ada Kaitan Dengan DAP Dan PAS?


 

Zaman awal 90-an. Barisan Nasional berada dalam satu zon selesa. Kepercayaan rakyat terhadap Tun Dr Mahathir yang menjadi Perdana Menteri ketika itu sangatlah tinggi dan dipandang sebagai Perdana Menteri yang punya 'class' tersendiri.

Dibantu oleh Timbalan Perdana Menteri yang muda iaitu Anwar Ibrahim (Ketika itu dialah penentang utama PAS dan DAP, sekarang dia jilat balik). Jadi sebabkan kekuatan itu maka DAP merancang untuk memberi tekanan.

Perkara pertama mereka buat ketika itu adalah cubaan membuatkan Tun Dr Mahathir marah kepada Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim yang syaitanya tersimpan selama ini terbongkar satu-persatu.

 

Siapa masih ingat ketika 1997 nama Anwar Ibrahim disebut-sebut sebagai pengganti kepada Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia. e ketika itu bimbang kerana jika Anwar jadi PM, maka seluruh Melayu akan bersatu. Ibarat Ansar dan Muhajirin bersatu dan menjadikan UMNO kuat. 

Bimbang sekiranya perkara tersebut berlaku, DAP melobi Anwar untuk 'cepat stim'. Akibatnya Anwar sendiri termasuk dalam perangkap mereka. Apakah anda semua rasa DAP benar-benar mahukan Anwar jadi PM bagi pihak Pakatan? Tidak kerana jika dia jadi sekalipun, dia hanyalah satu individu yang 'berhutang' dengan DAP. Rasanya anda semua faham.


Rekod hansard Parlimen bertarikh 6 dan 22 Oktober serta 18 Disember 1997, DAP mendesak kerajaan menyiasat akuan bersumpah Azizan Abu Bakar dan Ummi Hafilda. Sejak itu Anwar disiasat. Anwar lupa atau rakyat tak tahu?

Apapun kini sisi gelapnya telah meragut kerjaya politik sendiri. Kini DAP tersenyum kembali. Mereka hanya perlukan 'rasa terdesak' keluarga Anwar yang menerajui PKR sebagai titik kawalan mereka. 

Jadi tidak salah rasanya orang PKR minta DAP minta maaf. Anda sendiri tahu bukan?

K7L : Hati-hati.

1 ulasan:

  1. Ijjah anak betina anwar pun dah meroyan macam anjing giler DAP. Menyalak 24jam. Luaran nampak macam baik tetapi hati busuk dan hitam. Satu keluarga dari papa ke mama ke betina sundal ni, semuanya anjing2 DAPIGS yang terhutang tulang babi.

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk