16/03/2015

Dalang Sebenar Pencalonan Tuan Man Sebagai Presiden Telah Terbongkar?


 

Nampaknya PAS mengikut kawasan masing-masing dah mula mencalonkan siapa yang layak duduk sebagai pemimpin PAS. Terbaru daripada Shah Alam, agak mengejutkan apabila pencalonan Presiden berpihak kepada Haji Hadi.

Ini kerana Khalid Samad sebenarnya orang kuat Mat Sabu. Tetapi itu sebenarnya hanyalah satu propaganda puak PasMa. Mereka buat begitu dengan alasan menuduh kem ulama di bawah Hadi menyalahgunakan kuasa.

Siapa dalangnya? Dikatakan mereka yang terlibat diketuai oleh orang yang sama iaitu Mat Sabu? Termasuk mencalonkan Tuan Ibrahim Tuan Man. Jadi dia sedang 'create' kebencian di kalangan ahli PAS kepada Haji Hadi.

Korupsi, salahguna kuasa dan terdesak. Itu elemen yang diterapkan oleh Mat Sabu. Hari ini kita meihat DAP semakin kuat dengan Melayu-Melayu bodoh yang dijadikan upahan untuk membeli sokongan orang Melayu, tetapi kita lihat PAS semakin rebah.

Puncanya pun bermula daripada Mat Sabu kan? Apa hubungan Mat Sabu dengan DAP ya? Siapa yang dibayar elaun setiap bulan hasil daripada Perbadanan Air Pulau Pinang? Ini semua rancangan DAP.

Ahli PAS yang berada di bawahan kena sedar semua ini angkara DAP. Mereka nak lihat PAS jatuh, jika tidak PAS akan menerajui Pakatan Rakyat. Anwar Ibrahim telah tiada, Azmin Ali disekat Presiden PKR dari ke hadapan, Izzah terlalu muda.

Jadi Hadi dibimbangi oleh DAP. Hudud dah nak laksana. Tetapi DAP sekat hudud dan sibuk dengan hukum Islam yang dibuat di beberapa negeri. PAS kata perjuangannya untuk Islam. Jadi tolong sedar. Nak kuasa atau nak Islam.

K7L : Kesian pun ada kat puak PAS ni.. 

1 ulasan:

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk