12/01/2018

Kerusi PAN Lebih Sikit Daripada PPBM - Kena Bodoh Dengan DAP!Dalam pembahagian kerusi yang diumumkan pada konvensyen Pakatan Harapan Ahad lalu untuk Semenanjung, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) memperoleh 52 kerusi parlimen, PKR (51) dan DAP (35) kerusi.

Sementara Mahathir Mohamad telah dicalonkan sebagai Perdana Menteri Pakatan Harapan. Pembahagian berkenaan bagaimanappun mencetuskan rasa tidak puas hati di kalangan ahli PAN terutama di Johor.

Ini kerana PAN Johor hanya diberikan dua kerusi Parlimen sedangkan mereka meminta lima kerusi di negeri terbabit justeru mereka menyifatkan pembahagian tersebut sebagai tidak munasabah dan tidak adil.

Apatah lagi PAN Johor dikatakan mempunyai ahli kedua paling ramai untuk PAN di seluruh negara berbanding negeri lain.

Ia menyebabkan Timbalan Presiden PAN, Salahuddin Ayub mencadangkan platform PH digunakan untuk berbincang mengenai pembahagian kerusi susulan wujud ketidakpuasan hati beberapa kumpulan dan individu dalam Amanah mengenainya.


Apapun kini PAN hanya sampah dalam mata DAP. PPBM yang sepatutnya paling bongsu telah diberikan kerusi paling banyak. Kan kelakar bila pembangkang-pembangkang yang ada selama ini menentang Mahathir tetapi memberi laluan mudah untuk Mahathir.

Nah dengar lagu khas buat PAN!


K7L : Kena getah dengan DAP.. Kah Kah Kah... 

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk