12/04/2013

Mazlan Akui Akan Kalah Jika Bertanding Sebab Kantoi Tipu Orang #Felda?Alamak! Keris ingatkan Mazlan yang merupakan Presiden ANAKharam dan YDP PAS Tenggara akan bertanding pada PRU13 kali ini namun dia tidak bertanding rupanya! Dia menamakan pesara Felda yang abru sangat jadi ahli PAS,
 Mohd Said Jonit sebagai calon parlimen Tenggara. Said Jonit ni khabarnya orang Simpang Renggam.

Manakala bagi kerusi DUN Pasir Raja pula, Mazlan juga lari dengan menamakan askar pencen, Lef Kol (B) Nazari Mokhtar sebagai calon. Askar pencen ini adalah anak kepada peneroka Felda Bukit Besar yang masuk PAS sebab gagal dapat tempat dalam UMNO! 

Calon-calon yang dinamakan selepas Mazlan tak berani nak bertanding sebab takut kalah ini merupakan individu-individu yang terhasut dengan dakyah-dakyah songsang Anakharam.

Apa yang mengejutkan adalah mengapa mazlan tidak bertanding jika dia kata para peneroka Felda bersama dirinya sedangkan parlimen Tenggara ada 7 Felda! Dalam DUN Pasir Raja ada 4 Felda beb! Kenapa dia tak lawan?

Pelik juga, kenapa lari dari kampung sendiri. Lebih-lebih lagi kalau dia bertanding parlimen Tenggara mungkin ada kelebihan sebab dalam parlimen Tenggara ada 7 Felda! ...dan dalam DUN Pasir Raja sahaja ada 4 Felda!

Menamakan Said Jonit, bekas CEO Felda Plantation sebagai calon parlimen Tenggara hanya menyebabkan kemarahan kepada warga Felda. 

Sebabnya, menurut warga Felda, semasa zaman Said Jonit inilah banyak kebun tanam semula yang gagal diuruskan dengan baik oleh Felda Plantation hingga menyusahkan warga Felda. Mohd Said nak salahkan siapa? Kalau dah dia ketuanya, takkan nak salahkan UMNO?

Bab DUN Pasir Raja ni, kalau setakat Nazari yang bertanding, confirm hilang wang pertaruhan. Apa tidaknya, sejak Nazari balik kampung, bukan kata orang kampung biasa, Ketua AMK Johor, Zabidi Abas yang juga anak jati Felda Bukit Besar terus menjauhkan diri dari politik Tenggara ini. 

Jadi memang benarlah yang Mazlan Aliman seorang pengecut dan manusia yang hanya pandai berkata-kata retorik penuh hasutan sahaja?

K7L : Si penipu akhirnya ketaq lutut.....

1 ulasan:

  1. Said Jonit, bekas CEO Felda Plantation. Berok ni lah yg merosakkan FELDA dan menyusahkan peneroka

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk