13/04/2013

Siri 8 #CalonPKRosak - Calon PKR Kemaman Tidak Dipersetujui Oleh Ahli Cabang Kemaman!


Makin hari semakin banyak lagi cerita pasal calon-calon PKR yang bergaduh sesama sendiri, tidak dapat persetujuan ahli dan macam-macam lagi. Ini kes terbaru yang kita dapat kesan dimana Pakatann membuktikan mereka semakin terbelah.


Cemuhan kepada Calon PKR Kemaman oleh penyokong mereka sendiri

1. Rafizi bawa calon bodoh.
2. Pengkhinat parti
3. UMNO menang percuma
4. Khianat kepada PAS yang kerja kuat
5. Hanya pandai buka tayar
6. Buang masa je pangkah beliau
7. Baik letak kayu jadi calon
Apabila Dato Seri Anwar Ibrahim mengumumkan, Kamaruddin Chik bertanding Parlimen Kemaman banyak respon negatif telah diterima dan dibincangkan sesama ahli PAS dan PKR di Kemaman dan Terengganu amnya. 


Sdr. Kamarudin Chik yang tidak dikenali rakyat Kemaman, lebih dikenali sebagai "Din Bangla" oleh kawan-kawannya. Pelantikan beliau juga mula dipersoalkan oleh penyokong mereka dan ada diantaranya memperbodohkan tindakan Si Rafizi membawa calon tersebut ke Kemaman.Banyak respon-respon di halaman FB pemimpin mereka mengutuk pemilihan "Din Bangla" oleh Anwar Ibrahim. Setelah disiasat akaun Facebook Ismail Tranung, Adam Muhd, Awang Merah, Selasih Rindu dan lain-lainnya bukannya akaun palsu tetapi akaun sebenar yang dimiliki oleh penyokong-penyokong PAS dan PKR.


Seperti maklumat Ismail Tranung berikan, Din Bangla didakwa merupakan pengkhianat parti dan pelantikan Din Bangla ini akan membuatkan BN menang FREE dan mengkhianati PAS yang telah berkerja bersungguh-sungguh.Selain itu, Adam Muhd pula mengatakan memangkah "Din Bangla" untuk PRU13 merupakan perbuatan buang masa dan beliau tidak tergamak untuk memangkahnya. Adam Muhd juga melabelkan pencalonan "Din Bangla" adalah amat teruk dan lebih baik meletakkan "kayu" sebagai calon. 

Cemuhan kepada Din Bangla di FB Calon Pas Cukai 

Yusuf Geliga pula melabelkan calon PKR hanya pandai 'buka tayar". Satu maklumat dalaman juga memberitahu bahawa Din Bangla juga tidak berapa "ngam" dengan Ketua Cabang Kemaman dan Setiausaha Cabang.

Selain itu, ada juga cerita menarik tentang isteri "Din Bangla" selepas dapat tahu suaminya menerima pencalonan dari Anwar Ibrahim. [Klik Sini]


Kesimpulannya, strategi Anwar dan Rafizi yang tidak menamakan pemimpin "glamer" mereka Rafizi sendiri dan Sdr Azan (Pengerusi PKR Terengganu ) di Parlimen Kemaman adalah kerana bimbang "terkorban" dan terpaksa meletakkan Din Bangla yang tidak dikenali dan tidak diterima rakyat sebagai calon untuk di"korban"kan di Parlimen Kemaman.

K7L : Semua ini adalah kroni Azmin atau Wan Azizah?..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk