11/04/2013

Cybertroopers PR Terdesak Gunakan Blog Palsu Dengan #UMB Untuk Sebarkan Fitnah!PR nampaknya begitu terdesak untuk meraih kepercayaan pengguna media baru yang majoritinya pengundi muda sehingga sanggup menggunakan taktik kotor iaitu menggunakan laman blog mirip Unit Media Baru Pemuda UMNO.

Blog palsu - http://umb-ppum.blogspot.com mengeluarkan satu artikel iaitu senarai nama calon BN yang digugurkan dan tindakan ini sekaligus memberikan persepsi kononnya laporan tersebut dikeluarkan oleh sebuah entiti Pemuda UMNO.

Nampaknya percubaan pembangkang hampir berjaya kerana ramai di antara pembaca malah pemimpin BN juga menganggap blog di atas adalah blog rasmi milik UMB.

Sebenarnya blog rasmi milik UMB menggunakan urlhttp://umbppum.blogspot.com sebagaimana di bawah :


Tindakan ini dilihat satu percubaan untuk menghakis kepercayaan jentera-jentera parti kepada UMB selain menyebarkan dakyah songsang pembangkang secara perlahan-lahan.

Mana mungkin blog UMB tidak menyiarkan cerita mengenai manifesto?

Cuba lihat tajuk-tajuk artikel di laman - umb-ppum.blogspot.com 21 Januari menyiarkan cerita mengenai RCI yang ditulis oleh saya sendiri. Selepas itu blog tersebut menyepi sebelum menyiarkan semula artikel mengenai pemuda jatuh bangunan pada 11 April.


Bodohnya pembangkang sebab menyiarkan artikel mengenai pemuda jatuh bangunan dan mengenai calon BN pada 11 April secara serentak!

Walhal sejak melancarkan manifesto kebanyakkan blog UMB menyiarkan dan memberi penerangan mengenai dasar manifesto BN, bukannya cerita mengenai calon. - Double Y

Cuba tengok sendiri kenapa pembangkang yang main sama time lebih kurang dengan blog palsu ni?


http://addin77.blogspot.com/2013/04/senarai-calon-umno-yang-gugur-bocor.html


http://nizar-coretanku.blogspot.com/2013/04/ini-dia-senarai-calon-umno-yang-gugur.html 

K7L : 4 artikel pada tarikh yang sama dalam jarak masa tak sampai dua jam setiap artikel?

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk