04/04/2013

Anwar Akan Bertanding Kerusi Ipoh Timor? - DAP Mahu Benam Karier Politik Anwar? #GE13 #PRU13


Berita yang Keris dengar memang Anwar nak bertanding di Perak dimana dia tela disarankan oleh orang DAP untuk bertanding di Ipoh Timor. Kononnya ahli-ahli DAP di Ipoh Timor akan menyokong penuh Anwar Ibrahim.

Namun begitu kalau difikirkan secara logiknya, mengapa DAP nak beri kuasa kepada Anwar sedangkan mereka sedang memonopoli kuasa dalam Pakatan? Lihat di Selangor bagaimana DAP 'mengawal' MB Selangor daripada PKR?

Kit Siang juga ke Johor selepas mendapat tahu orang-orang PAS Johor akan bantu Kit Siang. Sebenarnya senario politik yang dapat dilihat adalah cubaan parti masing-masing untuk menentukan siapa yang akan menjadi Ketua Pakatan.

Mengapa PAS playsafe? TunguuuuKetua Pembangkng Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh tetapi akan beralih ke Perak pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

K7L : Hadi masih bertanding kerusi DUN atau terima kerusi Parlimen?

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk