02/06/2016

Samseng DAP Sekinchan Kempen Untuk PAN Sebelum Penamaan Calon?Dengar cerita DAP telah mengadakan kempen untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar. Yang paling menarik adalah DAP bukan berkempen untuk parti mereka tetapi untuk PAN yang kini dijadikan orang suruhan mereka.

Awal betul DAP ni berkempen sampai tidak ambil kira tarikh yang Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tetapkan untuk mengerakkan jentera berkempen. Ini politik gaya samseng lebih-lebih lagi DAP sendiri tidak bertanding.

Syarat yang SPR telah tetapkan, adalah selepas selesai penamaan calon baru bermulanya aktiviti berkempen, tetapi DAP nak tunjuk samseng dengan mengadakan ceramah untuk rakyat mengundi Parti sekutunya PAN. 

PAN mewakili Pakatan Harapan untuk menjadi calon menentang PAS dan Barisan Nasional (BN). Adun Sekincan, Ng Suee Lim merupakan ketua samseng yang melakukan kesalahan tersebut.

Ini semua bukan apa. Takut PAN kalah sebab itu dia berkempen dengan cara mengajar orang ramai di Sekincan untuk memangkah PAN. Tahu kenapa mereka risau? Kerana orang cina sudah tidak bersama DAP lagi.

K7L : Calon PAN dah cukup kuat ke?..

0 ulasan:

Post a comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk