10/04/2015

Haron Din Impikan PAS Keluar Daripada Pakatan?


 

Sejak dari mula lagi, sebenarnya Haron Din memang tak pernah setuju dengan penggabungan PAS bersama DAP dan PKR pada tahun awal 2000 lagi. Ketika itu tentangan hebat daripada Haron Din, Ismail Kamus dan beberapa ulama PAS lain dikritik hebat.

Hadi Awang pula ketika itu dikaburi dengan kuasa bila mana kebetulan dia kehilangan kerusi Menteri Besar Terengganu setelah PAS tewas kepada BN. Jadi Mat Sabu yang juga perisik DAP dalam PAS bertindak mempengaruhi tindakan beberapa nama besar dlaam PAS menjadikan Mesyuarat PAS memutuskan untuk bersetuju bersama dalam Pakatan.

Tetapi tindakan kurang bijak itu akhirnya memakan diri Hadi Awang hari ini. Pakatan yang dianggap memegang janji dan bisa menjadi perisai kepada dirinya kini bertukar menjadi duri yang menyiat-nyiat dagingnya.

Sebab itu bila Haron Din cakap dulu tak mahu dengar. Sekarang semua geng ulama PAS yang dulu kritik dan kecam Haron Din, datang semula melutut pada orang-orang lama PAS untuk selamatkan kedudukan geng ulama yang kini berhadapan dengan tentangan daripada geng PasMa upahan DAP.

Apakah yang akan jadi seterusnya? Kita hanya tunggu dan lihat sahaja episod itu berlaku. Jangan salahkan UMNO pula ya?

K7L : Berkecai dari dalam?..

6 ulasan:

 1. Pas akan hancur berkecaii sbb menipu umat islam dlm kes liwat anwar...

  Pas dah tau lama tapi lindungi dan bohongi rakyat....

  Rasakan balasan....

  ReplyDelete
 2. Semoga PAS hancur kerana mendoakan dan mempertahankan peliwat tegar sehingga keluar firman dari nabi pas yang bermaksud orang umno perlu jilat kaki anwar ibrahim sebelum dapat masuk surga ... demi allah aku tidak akan maafkan kata2 itu ...

  ReplyDelete
 3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 4. Tak perlu doa hancur sebaliknya doakan kesusahan yg PAS lalui menyedarkan pemimpin dan penyokong PAS agar mereka akan berbuat apa yg baik untuk umat melayu.

  ReplyDelete
 5. Sepatutnya hadi sedar n perbetul kn kesilapannya
  1, video itu besi,tk boleh jadi saksi.
  2. dh tau anwar meliwat,tapi masih pertahan kn.
  3. mengkhafir kn umno.
  4. kalimah allah.
  dn bnyak lagi.jadi le pemimpin yg berani kerana benar.jngan takut disingkir kn.kerana pangkat dn harta hanya lh hiasan dunia.

  ReplyDelete
 6. PAS TERBAHAGI TIGA. SATU PASMA, DUA KEKAL BERSAMA ULAMA DAN MUSUH UMNO DAN SATU LAGI INGIN BERSAMA UMNO. APAKAH PAS SUDAH SAMPAI MEMINTA DIADAKAN PERHIMPUNAN SEMBAHYANG HAJAT SELAMATKAN PAS.

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk