07/04/2015

#GST Tutup Tarif Air Naik Di Penang - Hebat Guan Eng?


 

Guan Eng membuktikan dirinya hebat dalam memperdaya rakyat Malaysia. Cuba berlagak baik dan memulakan usia awal dirinya sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang dengan pujian daripada Mat Sabu yang merupakan orang nombor dua dalam PAS dengan menyamakan cara Guan Eng memerintah sama seperti Khalifah Umar Abdul Aziz.

Masih segar di ingatan apabila seorang ibu tunggal melutut mengucapkan terima kasih kepada Guan Eng, Drama yang digarap dengan baik sekali untuk memberitahu rakyat Malaysia dialah manusia paling baik atas muka bumi dan disanjung.

Segala pendustaan itu diteruskan lagi cuma kali ini dengan mengambil kesempatan ke atas 'Angin GST' yang menjadi ribut taufan melanda negara, kesempatan itu diambil oleh KM Penang untuk naikkan tarif air.

Yang mana GST 6% sahaja tetapi tarif air bagi negeri Pulau Pinang adalah 16.7% kenaikkanya. Kenapa tak ada yang bising? Sebab kena tenggelam dengan GST mungkin. Apapun lihat sendiri siapa yang zalim.

DAP cari wang dengan memeras rakyat melalui air. Bukankah itu lebih melampau? Fikirlah sendiri. Nak pilih yang mana satu PRU14 nanti.

K7L : Yang sikit kau marah.. yang banyak kau kata tak apa?

1 ulasan:

  1. Tak payah fikirkan.

    Bangsa dia memang selalu sombong dan tunjuk pandai jadi apa dia buat semua bagos!!

    Bangsa kita bodoh senang di tunggang buktinya negara seberang tambak!!

    Sebab itu bangsa dia pandai ambil kesempatan di atas kecelaruan bangsa kita!!

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk