07/04/2015

Azmin Ali Tak Senang Duduk Bekas MB Selangor Kritik Kerja Dia?


 

Khalid sebenarnya adalah seorang pakar strategi korporat ketika menerajui PNB dan Guthrie sebelum terjun dalam arena politik negara. Langkah beliau yang menjadi CEO PNB selama 15 tahun daripada 1979-1994 seakan sama ketika menerajui rancangan pengambilalihan 51% saham sebuah syarikat perladangan British yang kemudian dikenali sebagai Guthrie di Bursa Saham London pada 1981.

Jadi Khalid ada sejarah hebat untuk diceritakan termasuk ketika menjadi MB Selangor. Demi rakyat Selangor dia ketepikan kehendak peribadi pembangkang dengan menandatangani MoU untuk pembinaan Langat 2.

Namun setelah Azmin berjaya rampas kedudukan MB Selangor tatkala Wan Azizah bergelut untuk kerusi MB Selangor, Azmin bertindak mengikut nafsu dan dendam peribadi membantalkan sebarang perjanjian yang dibuat oleh Khalid termasuk membuang kroni Khalid.

Hari ini, kita lihat konsistensi Khalid Ibrahim mencari cacat cela tampuk pemerintahan Azmin. Satu demi satu nampaknya perkara sumbang didedahkan. Kita tunggu dengan hati yang tenang.

K7L : Haha!..

1 ulasan:

  1. Sekarang baru tahu jadi tadbir negeri susah dari melalak menentang apa saja kerjaan persekutuan buat tapi BN pun berserabut?

    ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk