05/10/2014

SJKC Mesti Dihapuskan? Setuju Dan Sila Laksana #SekolahSatuAliran @NajibRazakSebelum ini Keris pernah menulis perihal sekolah satu aliran yang diperlukan pada masa kini memandangkan kita ada masalah 'bahasa' dan tidak sepakat dalam banyak benda. Yang tua ganyut macam Lim Kit Siang tu dah tak boleh nak ajar lagi.

Jadi kita ajar generasi yang baru. Soalannya, siapa yang akan membahas isu ini? Apapun pada sesiapa yang akan menjadi pembahas bagi pemansuhan SJKC ini, jangan risau pasal MCA atau Gerakan. Mereka boleh cadang macam-macam untuk UMNO, maka dah tiba masa mereka dengar cakap kita juga.


K7L : Jangan ada yang minta maaf..tolonglah...

7 ulasan:

 1. gila ko nak mansuhkan SJKC, nanti habis lah undi popular najib! kan puak2 cina ni dilindungi oleh PM,hakim... siapla sapa yang berani berucap pada perhimpunan UMNO dengan membangkit kes SJKC... silap2 haribulan kena rehat beberapa tahun

  ReplyDelete
 2. SJKC tak perlu dihapuskan. Sebaliknya semua warganegara Malaysia wajib ke sekolah kebangsaan selama 6 tahun. s

  ReplyDelete
 3. Tumpang belum terlambat lebih baik buat. Orang cina ada pepatahnya sendiri. Jika ada sesiapa mengajr kita ilmu kita terima lepas tu kita tikam orang yang mengajar kita. Ingat tu Najib.

  ReplyDelete
 4. Ahjib gor dan menteri zumba sure bangkang la.

  ReplyDelete
 5. Transformasi besar yang di abaikan Najib. Jika ini berlaku dan kuasa Menteri Pendidikan tidak beliau hapuskan dulu, sudah pasti 1Malaysia impian nya tercapai menjelang 2020.

  Sekarang semua hancur ! Cina bertambah rasis. India di pengaruhi sama. Melayu masih di takuk lama. Pengasingan bangsa mula menjarakkan perpaduan yang di ikat sebelum nya di bawah Dasar Pendidikan Negara yang sepatut nya menuju satu aliran.

  Elok sahaja di bahaskan secara serius kali ini. "Once and for all" . Menjaga dan daulatkan Bahasa Kebangsaan dan Bahasa Inggeris sebagai medium kedua untuk kemajuan yang di hajati lokal dan global. Boleh sahaja memilih Bahasa ketiga pilihan. Bahasa Najib - Glokal.

  ReplyDelete
 6. Nak suruh bapak vernakular hapuskan sekolah vernakular???. Lain kalilah....

  ReplyDelete
 7. Najib sh susah payah ketuk gendang untuk Cina.. jgn haraplah dia akan benarkan usul mcm ni bergema dlm sidang dewan nanti. Lgpun org2 UMNO ni menipu ja lebih. Dgn cina kot mana pun akan jilat jugak.. cina bagi projek suap sikit sebanyak.. pakat diam habihlah perwakilan UMNO tu..

  ketua2 bahagian UMNO pun pantang jugak dgn duit.. Cina main dgn Melayu ni hanya dgn duit.. Najib laki Rosmah pun kalah dgn politik cina..

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk