10/10/2014

Dr MAZA Bersifat Melampau - Kenapa Tak Sound Dia? #BiadapMuzabzib ni dah melampau. Samakan kerajaan dengan babi melalui gambar. Jangan kata itu hanya analogi. Islam tak ajar benda camni. Seorang yang pernah bergelar mufti bersikap emosi 'syaitan' dan seakan menghasut, sama sekali tidak layak dengan sandangannya terdahulu.

Semua orang marah harga minyak naik termasuk Keris tapi tindakan memberi gambaran sebegitu amatlah melampau. Mana pergi semua MT UMNO? Woi! Ini manusia tengah samakan semua kabinet yang rata-rata daripada MT UMNO sama dengan apa?

K7L : Diam je kena pijak kepala...

9 ulasan:

 1. Semua pemimpin umno senyap tak berbunyi .....
  agaknya analogi tu memang betul tak ?

  mengecewakan !

  ReplyDelete
 2. sebenarnya setiap perbuatan melambangkan peribadi seseorang itu spt maza ni, dia dah tak tahu nak komen secara politik mahu pun agama, tapi nak juga menonjolkan diri. sepatutnya gambar itu sesuai dengan perangai pembangkang, yang sondol semua isu tak kira betul atau salah. isu yang didemonstrasikan mengenai SPR akhirnya paling awal guan eng angkat sumpah, begitu juga di kelantan. isu lynas, pakar dari pas sendiri yang kata tak bahaya tapi pas sokong juga dap kerana pas tak nampak mainan dap yang sebenarnya yang tak suka majoriti melayu berada di lynas. sejarah pembohongan terbesar dalam dunia iaitu 16 september yang langsung tak ada asas tapi ramai juga yang percaya. GST secara mudah menghapuskan cukai2 lain tinggal hanya 6 peratus dan telah diguna hampir seluruh negara di dunia, takkan tak boleh fikir secara mudah tapi kerana dijuarai PR, pengikut hanya sondol saja. Tunku Abdul Aziz, bekas naib pengerusi dap sendiri telah menasihatkan jangan tertipu dengan pembohongan dan retorik DAP tapi PAS pulak yang terhegeh2 menyanjung dap.Satu rakaman ceramah yang dibuat oleh Mohamad Razali bin Abdul Rahman, bekas Setiausaha Organisasi DAP dan Timbalan Ketua Pemuda DAP mendedahkan bagaimanakah perancangan strategik parti itu untuk menawan Putrajaya. Dr Harun Din pernah menyatakan bahawa menyokong kafir menggunakan kalimah Allah boleh membawa kepada kekufuran tapi masih lagi yang menyokong kafir harbi dap, main sondol saja. banyak lagi yang maza ni boleh buat bagi mempertahankan bangsa, agama dan negara.

  ReplyDelete
 3. menteri umno tengah mimpi agaknya

  ReplyDelete
 4. maza ni pendakwah ke pelakon tambah.??

  ReplyDelete
 5. Ramai yang ada ilmu agama ni nak tunjuk kepandaian tapi terserlah kebodohannya. Dari dulu, dia sudah banyak kali melatah tak tentu pasal.

  ReplyDelete
 6. Menunjukkan peribadi sendiri yang jelek, bukannya Kerajaan.

  ReplyDelete
 7. 'dr'-LONGKANG pkrsodom ni patut diTERAJANG masuk LONGKANG aje! PI MAMPOS dari TANAH MELAYU, NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang kami ini OI! ‘Terpelajar‘ konon - tapi OTAK punya BANGANG-yg.-patut-diGANYANG!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 8. PEMBETULAN:

  dr'-LONGKANG pkrsodom ni, tempat terbagus utk. dia, kat LONGKANG aje! PI MAMPOS dari TANAH MELAYU, NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang kami ini OI! ‘Terpelajar‘ konon - tapi OTAK punya BANGANG-yg.-patut-diGANYANG!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk