29/08/2013

Wanita Berpecah atau Wanita UMNO Terus Rebah?Dalam pemilihan kali ini, yang paling akar umbi mahu melihat perubahan adalah daripada sayap Wanita UMNO. Ramai yang menagih kepimpinan yang lebih baik dan lebih 'garang'. Garang itu bukan bermaksud hanya perlu menyingsing lengan ketika berucap.

Kita mahukan pemimpin Wanita UMNO yang membawa pendekatan baru. Dua penggal selepas Rafidah Aziz kita lihat semakin hari semakin lemau Wanita UMNO. Dimanakah silapnya sehingga jadi begini?

Bercakap tentang pertandingan, ada yang bersuara kononnya jika sayap-sayap ada pertandingan maka akan berlaku perpecahan. Haloooo ini bukan Presiden atau Timbalan Presiden. Ini ketua sayap UMNO. Ketua-ketua yang akan menjadikan UMNO lebih kuat!

Kalau nak kata tentang perpecahan, Sepanjang dua penggal bukankah banyak perkara berlaku dalam sayap Wanita UMNO? Cakap sikit pada Keris apakah 'pemberontakan' bekas Naib Ketua Wanita UMNO Malaysia itu bukan perpecahan? Jika Naib sendiri gagal dikawal wajarkah kepimpinan sedia ada dikekalkan?

Keris menantikan 'Magic Hand' untuk sembuhkan semula sopak-sopak yang ada pada sayap Wanita UMNO. Mahu kaum ibu lebih dihargai dan bukan jadi bahan ejekan. Sampai bila Wanita UMNO akan dipandang rendah oleh rakyat?

Ingat! Jika kita dilihat kukuh dan kuat dari dalam sudah pasti rakyat yang tidak berparti akan memilih UMNO. Kuatkan UMNO dari dalam dan jangan kekalkan liabiliti kepada UMNO. Ini bukan soal setia kepada pemimpin tapi soal UMNO itu sendiri.

K7L : Transformasi UMNO!..itu akar umbi mahukan!..

0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk