02/08/2013

Pertandingan Adik Beradik - Masa Untuk Pemuda! @jamawijaafar @lokmannoradam @wanbro @nazirhusinKetua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Khairy Jamaluddin berkata UMNO kekal sebagai sebuah parti yang tetap relevan dulu, kini dan selamanya sekiranya terdapat ramai mereka yang ingin menawarkan diri dalam pemilihan parti tersebut nanti.

Namun beliau mengharapkan ruang yang terbuka luas itu diseimbangi dengan tunggak perpaduan supaya ianya kelak dapat mengekalkan perpaduan serta kestabilan didalam parti untuk kepentingan bersama.

“Kalau pertandingan itu sihat kita akan melihat calon yang terbaik akan muncul dalam parti dan sekiranya niat tidak baik..umpamanya mengacau dan sebagainya sesiapa pun tidak akan mendapat manfaat serta faedah.

“Kita bertanding seperti adik beradik… tak perlu taktik kotor atau serangan peribadi yang memalukan. Kita mesti pertahankan institusi Pemuda dan seterusnya ubah persepsi rakyat kepada kita,” katanya.

Khairy berkata demikian pada majlis berbuka puasa Pemuda UMNO di Masjid Asy-Syakirin di KLCC. Turut diraikan pada majlis berbuka puasa itu anak-anak yatim serta ibu tunggal dan mereka yang tidak berkemampuan.

Khairy seterusnya menambah bercakap soal transformasi ianya bukan sahaja dapat dilihat di dalam kerajaan malah turut melangkaui parti UMNO itu sendiri.

“Dengan demokrasi yang terbuka dan tidak ada halangan kepada mana-mana ahli untuk bertanding kita anggap ianya cukup positif.Siapapun boleh bertanding, tapi kena ingat ia adalah untuk kukuhkan parti… kalau semata-mata nak lepaskan geram, nanti akhirnya parti yang akan rugi,” katanya.


Berikut antara nama yang dikatakan akan bertanding :

JAMAWI JAAFAR
Tenom, Sabah

LOKMAN NOR ADAM
Shah Alam, Selangor

NAZIR HUSSIN AKHTAR HUSSIN
Titiwangsa, WP

KHAIRUL AZWAN HARUN
Pasir Salak, Perak 

Kali ini kita memilih pemimpin mestilah mereka yang telah terbukti dengan hasil kerja sepanjang PRU13. Kali ini bukan lagi masa untuk berpolitik dengan bawa orang itu dan ini pergi makan. Pergi melancong seberang benua.

Kali ini kita pilih mereka yang layak. Kali ini jangan perjudikan kerusi tersebut kepada mereka yang bijak berkata-kata namun tidak pandai melaksana. Semoga pertandingan kali ini sihat dan tidak memecahkan Pemuda UMNO malahan menguatkan lagi gerakan Pemuda untuk menghadapi #PRU14 kelak.

K7L : UMNO Tatap Teguh....

2 ulasan:

 1. Kali ini kita memilih pemimpin mestilah mereka yang telah terbukti dengan hasil kerja sepanjang PRU13. Kali ini bukan lagi masa untuk berpolitik dengan bawa orang itu dan ini pergi makan. Pergi melancong seberang benua.

  Kali ini kita pilih mereka yang layak. Kali ini jangan perjudikan kerusi tersebut kepada mereka yang bijak berkata-kata namun tidak pandai melaksana. Semoga pertandingan kali ini sihat dan tidak memecahkan Pemuda UMNO malahan menguatkan lagi gerakan Pemuda untuk menghadapi #PRU14 kelak.

  Salam empunya blog,mohon untuk pinjam kata-kata ini..guna masa kempen..
  credit to : keris7lok blogspot

  BLADE

  ReplyDelete
 2. Salam, blog tuan nenarik dan bagus untuk dikongsi..mohon http://orangkampungcyber.blogspot.com dimasukkan dlm bloglist tuan. Terima Kasih & Salam Perjuangan

  ReplyDelete

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk