14/08/2013

Kuat Atau Tidak Wanita UMNO Sekarang? #Pemilihan2013Kak Ijat antara orang yang menang ketika zaman Pak Lah. Dia tiba-tiba muncul dan menang menumbangkan Iron Lady, Tan Sri Rafidah Aziz yang ketika itu sedang perform, baik sebagai Menteri mahupun pemimpin Wanita UMNO.

Namun dikatakan kegagalan TS Rafidah mempertahankan jawatan adalah berdasarkan dua faktor :

1. Kak Ijat orang Pak Lah, TS Rafidah orang Tun M
2. TS Rafidah dilihat sebagai orang sombong

Namun selepas Kak Ijat memegang Wanita UMNO, dilihat pergerakan itu lebih slow sementelahan apabila Kak Ijat tewas kepada Nurul Izzah pada PRU12. Kemudian dia masih dilantik sebagai Menteri dan Senator.

Timbul kes pula pasal NFC dan bermacam lagi serangan yang Kak Ijat sendiri tak boleh jawab. Kesannya pada siapa? Sudah tentu pada Wanita UMNO itu sendiri, Kini rakyat melihat Wanita UMNO sebagai satu jentera yang lemah dan penuh kontroversi.

Mantan Naib Ketua Wanita UMNO yang dipecat sebab bertanding bebas pun satu hal juga. Sebab tak jadi calon parlimen terus bertanding bebas. Ini pun satu masalah juga kepada Wanita UMNO.

Keris tak ada undi pada Wanita UMNO tapi UMNO tetap UMNO. Keris nak tanya apakah dengan pemimpin Wanita sedia ada mampu bawa perubahan pada #PRU14 kelak?

K7L : Tukar atau rebah?..


0 ulasan:

Post a Comment

Nak Pesan Awal-Awal

Keris 7 Lok kata :
korang sume nak komen apapon..aku tak kisah..tapi kalau komen tu boleh didakwa di mahkamah..aku akan bekerjasama dengan pihak berkuasa dan tidak akan bertanggung jawab ke atas komen yang korang buat..anda tulis..anda dapat...

Arkib Keris 7 Lok

busuk